SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4133. Språngfika?? –på burk??

Stimulantia i form av någonting har alltid hört till homo sapiens försök att orka med mer arbete?? Idag dominerar kaffe och te?? –men det händer något bland ungdomar??

Ungdomarna och idrottsutövare har mer och mer börjat acceptera så kallade energidrycker?? Det är massor av tillverkare, men i huvudsak är det läskedrycker som spetsats med glukoronolakton och taurin?? Den första bildas även i kroppen av glukos. Och säges bryta ned slaggprodukter. Taurin bildas också i kroppen och är en signalsubstans som tros påverka hjärnans volym. Båda ingredienserna säges dock tillsättas i så låga koncentrationer att det inte är farliga?? Kanske till och med funktionsfri i kroppen. I vissa drycker tillsätter man också koffein??

De flesta dryckerna är sura och kan påverka tänderna på ungdomar?? –precis som Coke. Så frågan är om inte en kopp te är den bästa lösningen??

Språngfika med energiburkarna i handen i Lund anno 2022-10-20

Inlagt 2022-10-31 07:27 | Läst 1071 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bob - et rigtig fint situationsfoto - gillas.
Jag vågar inte dricka energidrycker.
Tänk om man fick så mycket mer energi att man inte ens kunde hänga med :-) he he. Jag håller mig till kaffe - här i huset står det bara te på bordet om någon av oss är sjuka :-) he he.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-11-01 15:34
Hej,
Nä energidrycker vågar jag mig inte på. Man kan bli för pigg. Å så finns det ammoniumjoner i drycken.
Ha det väl
Bob