SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4142. Va!! –har ni lagt ner Miljödepartementet??

Informationen om att landet utom sig har lagt ned departementet har nu nått urinvånarna i Arktis?? Reaktionen har inte låtit vänta på sig?? Ramaskri och förvåning sprider sig??

Har ni verkligen några väl förberedda experter att skicka ned till förhandlingarna i Sharm el-Sheikh COP 27.

Reaktionerna uppe i norr har kommit oss till handa i form av några bilder som urinvånarna på Svalbard skickat till vår redaktion:

Förvåning och ilska sprider sig bland urinvånarna i Svalbard anno 2022-11-08

Nu finns det i alla fall små isbitar kvar till whisky drinkarna åt turisterna??

Is till punschen för de rangerade turisterna

Inlagt 2022-11-09 07:32 | Läst 1781 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
BRAVO!!!

(Sen kräver nån FS-bot "en längre kommentar. Ta bort botten-boten!)
Svar från Bob Bovin 2022-11-09 11:40
Hej Per,
Tackar. Jag är så gammal att jag hade svårt att förstå texten. Men alla andra moderna människor gjorde det säkert.
Ha det gott
Bob
Jag är besviken men inte förvånad.
Mvh Bengt
Ja, vem är egentligen förvånad.. kanske de som också blev lovade 10:-/liter sänkning av dieselpriset innan valet, men som tydligen blir 17 öre/liter, om jag nu hört rätt.. Och de som trodde på att de skulle få ersättning för det höga elpriset senast den 1 november.. Världen är om inte helgalen, så i alla fall halvgalen! Snart är väl också Trump tillbaks.. då blir världen 'helgalen'! Och så kanske lite 'rocketman' ovanpå det.. Härliga bilder, tänk att du har fått uppelva detta!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2022-11-09 11:37
Hej,
Ninni och jag är mycket tacksamma för alla besök i de båda polerna. Just Svalbard är kanske det mest spännande området. Speciellt när man får resa med M/S Stockholm och kapten Per.

https://www.polar-quest.com/blog/svalbard-with-ms-stockholm/interview-with-captain-per-engwall

En av högtidsstunderna var ett samtal med Per, han har kört uppe i dessa vatten i mer än 25 år med Stockholm. Han visade sina lodningar längs den största glaciären i Svalbard. Han kunde ange exakt hur långt glaciären dragit sig tillbaka på 25 år. Den hade dragit sig tillbaka mer än 250 meter. Det ger perspektiv på förändringen.

Ha en fin dag
Bob
Jag förstår att isbjörnarna är förbannade, men det var dem nog redan då, när bilderna togs!
Fantastiska bilder! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-11-09 11:48
Hej,
Det är ett tag sedan jag tog de här bilderna. Jag skulle vilja åka upp igen. Det är säkert i stort sig likt, men bara de åren vi var där märktes förändringar. Regn och dis och mer dimma började bli mer vanligt. Glaciärerna drog sig tillbaka.
Skräpiga stränder blev vanliga och även på mycket skyddade områden. Strömmarna kommer ju mestadels från syd, med bl a skräp,från Ryssland.
Ha det väl
Bob
Hörde i dag på morgonnyheterna på TV4 att man inte har adekvata mätmetoder för att kontrollera och bestämma vilka effekter genomförda koldioxidsänkningar egentligen har (!). Man har alltså ingen vetenskapligt acceptabel metod för att fastställa läget - men man tror sig kunna förutsäga klimatet årtionden framåt?

Jag blir trött, trött, trött!

FN:s generalsekreterare står i Egypten som den värsta domedagsaktivisten och målar upp ett skräckscenario, som är i stort sett det samma som FN målade upp 1972 - och som då skulle inträffa om tio år, alltså på 1980-talet.

Jag blir trött, trött, trött!

Vad skall man med ett miljödepartement till, om man har noll koll?
mombasa 2022-11-09 19:32
Morgonnyheterna på TV4. Vilka källor refererar man till?
syntax 2022-11-10 08:15
Inga i egentlig bemärkelse. Det var någon som presenterades som forskare som uttalade sig. Jag vill i sammanhanget påpeka att det, när det gäller den klimatalarmistiska mediala rapporteringen, sällan frågas efter källor.
När det gäller FN:s generalsekreterares uttalanden i Egypten, så är saken en allmän trovärdighetsfråga:

https://www.fotosidan.se/blogs/syntax/vargen-kommer-4.htm
Isbjörnen på tredje bilden har en mycket passande pose. Jag har gjort en resa med Stockholm men det var inte Per som var kapten.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-11-09 21:06
Hej Lena,
Det lustiga är att den gesten är ganska vanlig. Jag har sett det flera gånger.
Stockholm är en underbar gammal båt. Kapten Per är institution i Svalbard. Ingen har så lång erfarenhet av navigeringen i dessa farvatten som han. Man skall då förstå att det praktiskt tagit inte finns några sjökort i Svalbard. Vi har åkt in med honom i områden där ingen skeppare skulle navigera. Han kör helt på erfarenhet och egna sjökort. En bidragande orsak att han vågar är kanske att Per äger båten. Dessutom är han mycket trevlig.
Kaptenen och färdledaren är avgörande för en lyckad resa.
Ha det väl
Bob