SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4167. Cykla så i den vintertid nu kommer??

Det har alltid funnits extrema människor i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Det hör till de lärdes privilegier?? –att dra annorlunda slutsatser om livet och tillvaron i vår miljö??

För att nämna några original i Lund?? –så hade vi den ständiga överliggaren som tog akademiska betyg hela sitt liv (han blev över 80 år) å han hade en cykel med många uppfinningar, liksom i hans hem. Han var en kär gäst på Kemiska föreningen.

Så hade vi han som ofta bar gasmask på stan och var beredd på allt?? Men kronan på excentricitet den omfångsrike Sam Ask som var verksam kring sekelskiftet, det kring 1900, i vår by. Han tog aldrig någon juristexamen, trots att han tillhörde en enormt talrik professorsfamilj,  bl a innefattade professorn i oftalmologi Fritz Ask samtida med honom. Sam stod som modell för Frittiof Nilsson Piratens figur Tom Ancker i boken Tre terminer. Han deltog i flera Lundaspex och blev sedan manusförfattare till många filmer, bl a Nils Poppe filmerna Sten Stensson Stéen från Eslöv och Charlieys tant.

Så den här lättklädda damen är i gott sällskap med alla spännande människor som levt i vår by:

Cykla i vintertid i Lund anno 2022-11-16

Inlagt 2022-12-03 07:21 | Läst 910 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bob.
Jag läser din text och beskrivningar av Lunds "originaler" med stort intresse. Jag har också upplevt sådana typer - både i min barndomsstad Nakskov och även här i Roskilde.
Tjejen här ser både fräsch och robust ut - hon kommer nog klara det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-12-03 13:56
Hej,
Våra städer är ju syskon så ni har säkert samma uppställning av original. Kul att du kan bekräfta det här.
Den här tjejen kommer säkert att klara sig fint i kylan.
Ha en fin weekend
Bob