SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4173. Jag är med bok?? Titel: Japan

Det gick ovanligt smidigt att publicera denna bok?? –med bilder från det Japan seniorplåtis har mött under många besök i en tjugo års period. De flesta bilderna är av gatufoto typ??

De senaste åren har vi berättat om hur vi använder Amazon bolaget kdp.com. Seniorplåtis har tittat på många internationella bok produktions bolag?? –och funnit att de flesta är för dyra för en liten upplaga?? Alla bolag försöker tjäna en slant på dig?? –och det är i dagens marknads ekonomi inte oväntat.

Seniorplåtis har under de senaste femton åren publicerat mer än ett tiotal foto böcker med Amazons bolag Kindel direct publishing. Numera behöver du inte ha något annat än ett färdigt PDF manus och omslag. De hjälper till och med att ge dig ISBN och tillverkningen av ”barcoden”.  De sköter sedan tryckning och distribution via sina Amazon.com över hela världen. Beroende på vilket format (i cm) du väljer så kan de också lägga till med alla bokhandlare på nätet i världen.

Seniorplåtis vill att våra böcker skall kunna ges som pliktexemplar till alla våra universitetsbibliotek?? –för att finnas i all framtid?? Därför har familjen ett handelsbolag som har en egen ISBN serie från Kungliga biblioteket. Detta är inget problem att ordna och kostar inget för ISBN nummer.

Amazons kdp.com har stora resurser och instruktionerna för inläggningen av manuskriptet är exemplariskt praktiskt och det är helt datorstyrt. Först i slutstadiet granskar kdp boken manuellt och det tar mindre än ett dygn. Den senaste boken fanns ute för att köpas i hela värden efter tre dygn. Även i Japan!!

Vad kostar det då?? –den senaste boken var 88 sidor i svart-vitt med storleken 8,5” x 8,5” och tryckkostnaden var mindre än 2 dollar!! Du kan sedan bestämma vad boken skall kosta ute i världen?? –vi satte det till $11. Då får du ungefär $4 och resten tjänar Amazon. De sköter allt vid beställning och sätter in pengarna på din bank.

’Författaren av boken kan köpa till ett lägre pris. Vi beställde 7 pliktexemplar + 5 egna för gåvor för 360 kr med frakt. Det blir 30 kr styck, vilket får ses som ett skapligt pris.

Ett exempel på en bild i boken kan de se här och boken finns att köpa även på svenska Amazon.se: https://www.amazon.se/dp/9198514717?ref_=cm_sw_r_ud_dp_WKR41MJHAHERJ8TYB08X

Sendai

Inlagt 2022-12-09 05:50 | Läst 1251 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul med boken och fint tips på alternativ till de dyra övriga bolag som finns :-)
Svar från Bob Bovin 2022-12-09 19:25
Hej Nils,
Det här är ett användarvänligt alternativ. Inga böcker trycks och blir osålda. Det enda som inte finns här är lyx fotoböcker.
Jag tror dina böcker skulle funka väl och man kan ju göra små, tunna böcker för små projekt. Dessutom får man ju om man skaffar ISBN möjlighet att lämna in pliktexemplar.
Ha det väl
Bob
Tack för detta fina tips! Mycket intressant! Nu gäller det "bara" att hitta en bra serie bilder under ett intressant tema som går att sälja. Något att fundera på! Snyggt i svartvitt, din bild! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-12-09 22:30
Hej Wolfgang,
Du har säkert snygga projekt i byrålådan att testa med. Du behöver inte göra en tegelsten.
Svart-vitt fungerar mycket bra.
Ha det väl i weekend
Bob
Spännande projekt och grattis!

Kdp som fotoboksplatform är nytt för mig. Jag trodde det uteslutande handlade om textbaserade böcker. Hur skulle du säga att bild och papperskvaliteten står sig mot andra allternativ?
Svar från Bob Bovin 2022-12-10 16:29
Hej,
Personligen tycker jag att bilderna blir acceptabla. Om man är ute efter top of the line kvalitet då måste man välja en annan lösning.
För dokumentär gatufotografi är det upp till var och en vad som är ok. Man kan jämföra med en del fotoböcker som ges ut i Japan där man väljer rätt enkel tryckning.

Ha det väl
Bob
PressPlayOnTape 2022-12-11 01:06
Tack! Det låter som kdp är värt att titta lite närmare på och göra ett försök.