SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4184. En ny bok förverkligad på mindre än tjugo dagar

Har du samlat på dig ett femtiotal bilder som du gillar?? --och som täcker ett område du skulle vilja berätta om för andra?? Varför inte göra en bok?? Nä det behöver inte kosta så mycket??

Vad behöver du för att klara denna publicering?? Du behöver en dator utrustad med Word, ett bildbehandlingsprogram typ LR för tillverkning av svartvita eller färg bilder av ungefär storleken 3000 pixel lång sida.

Registrera dig hos Amazons bolag kdp.com. Sedan har du lite läsning att göra där. Det är mycket instruktioner och hjälp att kolla. Det här är ett företag med muskler och de kan ge all hjälp. Du måste kunna läsa engelska.

Amazon vänder sig till tryckerier för din bok överhela klotet. Bland annat i Polen. En begränsning är att man trycker alla internationella format up till ungefär A4. Du kan välja ”templets i Word” från kdp och fylla på din boks innehåll i denna. Band text och bilder eller lägg in bara bilder för en bilderbok. Allt detta kan du klara på en vecka.

Det finns också templets för omslaget. Gör detta i PS eller annat bildbehandlingsprogram. Sedan gör du en pdf-fil av manus och omslag. Det är dessa som skall matas in kds bokproduktion. Deras datorer kollar dig på vägen. Detta kan ta upp till en vecka.

Efter en dag hos kdp finns din bok att beställa på amazon över hela världen. Beställa då dina författarexemplar, max 999 st. Den här packen på 12 exemplar av min senaste bok, Japan, kostade mig ungefär 30 kr styck, med transport.

Japan boken kostade 360 kr för 12 st

Inlagt 2022-12-20 07:00 | Läst 1183 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
30 kr styck låter billigt. Då är den väl inte inbunden? Hur många sidor är den på?
För cirka 10 år sedan gjorde jag böcker på Blurb. Jag var mycket nöjd med resultatet.
Svar från Bob Bovin 2022-12-20 09:29
Hej,
Det är mitt författarpris . Amazon.se tar 120kr för ett ex. Den är inte bunden. Det är soft cover. Det 90 sidor med ung 82 helside bilder.
Jag känner till blurb och då talat vi helt annat tryck och inbindning. Kostnaden blir då något annat.
De här böckerna har ISBN nummer och jag lämnar pliktexemplar till alla UB och KB.
God Jul
Bob
Vad skoj! Bra information du ger och boken ser fin ut absolut.
Svar från Bob Bovin 2022-12-20 09:30
Hej,
Det är ok kvalitet för en amatör.
God Jul
Bob
Intressant! Jag har ett bokprojekt liggande och kanske måttlig kvalité till måttligt pris är bättre än hög kvalité till jättehögt pris. Jag köpte din bok om London, är den om Japan bättre eller sämre tryckt?
Svar från Bob Bovin 2022-12-20 11:56
Hej Måns,
Boken från London trycktes i USA i den kopia jag har och den är mycket bra. Min bok Flanören trycktes i Polen och den är bra. Boken om Japan är tryckt i Italien och är med tvekan godkänd, dålig svärta.
Amazon trycker över hela världen och kvaliteten varierar.
Det står längst bak i boken var den är tryckt.
Jag tror man får leva med det här. Böckerna är billiga.
God Jul
Bob
Hej Bob.
Det låter enkelt när du beskriver det här.
Det borde man/jag ha provat för många år sedan.
Vänliga hälsningar. Erik.
PS: Vi har inte mer snö i Roskilde än du heller. Men även i ett litet land som vårt är det stor skillnad på söder och norr :-)
Svar från Bob Bovin 2022-12-20 12:32
Hej Erik,
Det låter kanske enkelt, men fel gör man på vägen. Men instruktionerna är bra.
Det har regnat här så att nu har vi ingen snö. Vi hade svart is här igår så jag höll på att halka omkull två gånger. Livsfarligt är det.
Go Jul
Bob
Låter extremt billigt. Jag har gjort ett antal fotoböcker, alla hos Fotoklok. Utmärkt kvalitet men priset är det tjugodubbla, det brukar sluta på 500-600-700 beroende på format och sidantal. Måste nog prova detta vid tillfälle. Bra handledning och intresseväckande blogg, tack! Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-12-20 22:48
Hej,
Som jag skriv ovan. Författarpriset 30 kr, medan amazon säljer till 120.
Själv får man i vinst 4 dollar.
Ha det väl
Bob
Det här låter ju jättekul.

Du kanske kan få "bidrag" av Fotosidan och kanske testa lite olika alternativ och där med kanske skapa lite olika DIY för läsarna. Jag tror det skulle vara en bra och uppskattad ide. Dock så är denna info mycket välkommen.

Tackar!