SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4214. Nää mobilen klarar inte alla foto??

Det brukar bloggas om att mobilen klarar det mesta idag?? –å visst är det utmärkt bra så länge ljuset vill vara bra på dagen. Även inomhus blir det bra nog för nätet?? Oftast??

Seniorplåtis har en iPhone 7 och den är klart sämre än den som vår Corre Maria har i Gamla stan. Jag tror att det är en iPhone 12 Pro??

Ett av problemen med min mobil är att jag inte vet hur man ställer in den. En kväll på stan blev det några bilder och mobilen envisades med att sätta ISO till 100. Å det var ju inte tillräckligt.

På den första bilden är det en kraftig delförstoring. Å då ser man att det är visa optiska tillkorta kommanden. Men man undrar hur husse och hund kan hålla så bra takt.

Gående i takt i Lund anno 2023-01-16

När motiven är mer stillastående så blir bilderna förvånande bra??

En kväll i Lund anno 2023-01-16

Inlagt 2023-01-19 07:14 | Läst 534 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Min sambo har en Iphone 13 och jag håller med om att bilderna blir mycket bra, även i dåligt ljus. När vi reste i Australien hade han modellen 10 (tror jag) och fotade en hel del med den efter att hans Canon kompakt hade "drunknat" under ett dyk. Det som den telefonen inte alls kunde hantera var skarpt motljus, annars blev det en del mycket bra bilder som jag också sett i tryck, då de kom med i fotoboken som jag gjorde.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2023-01-19 10:32
Tack Lena,
Du har mer erfarenheter än jag har.
Så vi är nog överens att mobilen är en nödlösning.
Ha en fin dag
Bob
Beträffande bild 1: Den blev ju bra, oskärpan förstärker intrycket av raska steg. Men du kanske hade velat ha skärpa även på herre och hund?/JE
Svar från Bob Bovin 2023-01-19 10:17
Hej Jan Eric,
Glad att du tolkar det positivt. Hade jag använt en kamera så hade de blivit skarpa. Mobilen är en nödkamera för mig.
Ha en fin dag
Bob
Håller med dig, blir väldigt ofta bättre än man (=jag) tror. Beträffande rörelseoskärpan i första bilden undrar jag om det blivit så mkt bättre men en "riktig" kamera utan blixt och exponerad efter gatubilden och inte fönstret, precis som du gjort med mobilen här?
Håller med dig, blir väldigt ofta bättre än man (=jag) tror. Beträffande rörelseoskärpan i första bilden undrar jag om det blivit så mkt bättre men en "riktig" kamera utan blixt och exponerad efter gatubilden och inte fönstret, precis som du gjort med mobilen här? Det som ibland är en fördel men ibland inte är det är det stora skärpedjupet som finns där jämt. Hälsningar/ Björn