SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4257. Alley Cat kan

Nu börjar vi på vischan fatta hur man har löst problemen att få insyn i Kungliga akademiens verksamhet?? Man har skaffat en slags mini-mini-stegbil som når upp till andra våningens fönster??

Den lilla brandbilen finns på Östermalms brandstation och skall också komma in på alla trånga gränder på Stadsholmen och släcka bränder??

Vår Corre Maria, som bor på holmen, upptäckte att den lilla stegbilen övade med stegen uppfälld??

Stegbilen Alley Cat övar vid Akademien på Stortorget i Gamla stan anno 2023-02-26

Det är oklart om man fluktade in genom fönstret på Svenska akademien??

Inlagt 2023-03-03 07:03 | Läst 636 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej! Den är fiffig den där 'Bobcat' stegen och den fungerar säkert bra, men jag undrar om dom numera också bara har ett enda exemplar? Så var det på 'min' tid i den branschen.. (16 år sen) Om den eller dess 'lastväxlare' som kör fram den på sitt flak är på service/rep. så finns det ju ingen sån här i tjänst längre just då.. Om det numera inte finns någon ytterligare att ta till! Ja, inte vet jag..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-03-03 20:07
Hej Jan,
Tack för din insiktsfulla kommentar som tidigare brandbekämpare.
Kan den lilla stegbilen inte ta sig fram själv vid längre transporter?
Ha en fin kväll
Bob
ehrsa 2023-03-03 21:58
Hej! Vågar inte säga hur snabbt den kan ta sig fram, men skulle bli förvånad om det är mer än kanske 10 km./tim.. Fast jag gissar bara nu! Utryckningen sker på flaket på 'lastväxlaren' (en mindre lastbil) kanske kan en 'vanlig' civil lastväxlarbil ta den, om det nu också är en 'standardiserad' bil som normalt tar den.. men jag vet inte detta heller? Ni fåt fråga via brandförsvarets hemsida kanske.. Det går säkert att fråga någon där..

länk: https://www.storstockholm.brand.se
Hälsn!