SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4290. Cykel? –eller

Allt talar för att korta transporter i framtiden är baserat på egen transport med cykel?? –eller något liknande?? --samt apostlahästarna?? För längre väg får support med el sättas in??

Ett är säkert så att stora tunga transporter måste gå med tåg eller på vägar med lastbil?? Likafullt skulle det kunna vara baserat på elektricitet.

Cykeln kan också ses som ett viktigt fordon för motion och tävling. Det spelar alltså en viktig del i folkhälsan. Cykelåkande som hobby och transport till jobbet är alltså viktig. Det kan man också se i de allt populära motionsloppen som Vätternrundan och Vasaloppet på cykel. Det lilla landet utom sig har en viktig förebild i Danmark som cyklar på alla nivåer. Till och med på elit proffsnivå. I den senaste tävlingen i söndags, Flandern runt, deltog 8 danskar?? –men ingen svensk.

Här i den akademiska bondbyn ser vi ofta många olika typer av cyklar:

Cyklar i Lund anno 2023-03-31

Inlagt 2023-04-05 07:02 | Läst 941 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig cykelkollektion! Kloka tankar.

Då jag bodde i Lund hade jag en tandemcykel. Lite jobbig i uppförsbackarna, stan har 90 meters nivåskillnad och det känns då man cyklar. Men kul att kunna erbjuda skjuts i ett öppet tvåsitsigt fordon efter kårdanserna!
Svar från Bob Bovin 2023-04-05 11:36
Hej Måns,
Lund lär ju vara den stad som har näst högst höjdskillnad in stadskärnan. Höje å till Vattentornet tar ju lite benkraft.
Här är rätt så mycket med cykel i stan med alla studenter.
Ha en skön Påsk
Bob
Hej Bob.
Cyklar och allt annat som hör till - är bara min kopp te, det vet du alltför väl.
I min ungdom var vi många som var entusiastiska över "bröderna Fåglum", där Gösta var den stora.
Bilder på några fina modeller här.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Svar från Bob Bovin 2023-04-05 19:00
Hej Erik,
Cykel och dess sporter är stor underhållning för oss båda. Å på söndag blir det en högtid vid TVn. Vem skall klara alla svåra vägar. Kan det bli en dansk. Mats är bra nu.
En gång för länge sedan hade vi Gösta med tre bröder som var med i toppen i Europa.
Ha en fin Påsk.
Bob och Ninni