SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#218. Skånska feda svin!! –ä int intresserade av cykel!!

Skåne är ett vackert land!! –men tävlingscyklister har inte tid att se på grannskapet!! Inte heller invånarna!! --är så intresserade av cyklisterna?? Det går även för de extra feta svina!! –då de mest äter för å må  bra på julbordet!!

Det är populärt för danskarna att åka över till Sverige idag!! –då den danska kronan är väl värd för handel!! På sextiotalet var det andra bullar!! –då var den svenska kronan väl värd och då gick turen till Danmark!! –speciellt för att köpa kött!!

 Men det var en grupp danskar som ändå tyckte om Sverige på den tiden?? –nämligen tävlingscyklisterna. I Danmark fick man gå upp i svinottan för att köra loppen!! –ty polisen ville inte ha cylister i trafiken på dan!!

Här i landet kördes ofta loppen på dagen. Så också Bokskogen Runt 1967. Antalet åskådare var glest längs banan, som drog fram bland gårdarna. De stora feta svinen visade inget intresse heller utan stod med trynet i leran eller mattråget!

Cyklister på linje mellan gårdarna i Skåne 1967.

Det kanske inte är så förunderligt?? –men det var mer oväntat att inga danskar var med i den främre linjen när det drog ihop sig till spurt. Utan det blev svenskt för hela slanten!!

Rolf Persson vinner Bokskogen Runt före Alf Hansson 1967.

Inlagt 2011-12-04 06:59 | Läst 5693 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Körde ettan och tvåan på Monark? Jag undrar när det "stallet" försvann från tävlingsbanorna? Härlig bild på de feta grisarna och cyklisterna i bakgrunden. Var i Skåne gick det här loppet?

/Torbjörn
Svar från Bob Bovin 2011-12-04 10:33
Tackar!
Monark stog sig väl långt in på sextiotalet. Gösta Fåglum körde Monark från start och fram till han blev proffs.
Loppet kördes just utanför östra Malmö, Bokskogen Runt.
Mvh
Bob
Det var en härlig bild med de feda svinen. :-)
Ingen respekt alls...
Svar från Bob Bovin 2011-12-04 22:28
Det är svårt att förstå det, men kroppsarbete står väl inte högt i kurs?
Mvh
Bob