SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4405. En svart till?? –Canon 50mm f:1.8

Vad håller du på med?? –gamle pensionär?? Lätt att bli nostalgier?? –å kolla vad man missade som ung?? En svart Canon med svart glugg hade varit mumma att ha i slutet på 50-talet??

Idag kan man ju fynda sådana med lite tur här i landet utom sig. Tydligen såldes sådana till ganska många foto-reportrar vid den här tiden. I den senaste LP auktionen i Stockholm fanns ett svart Canon 50mm f:1.8 till utrop på en ”icke-svart” Canon Model VI-T. Paketet gick till mig för 3400. Internationellt betraktas detta objektiv finnas i några hundra exemplar och borde åtminstone kosta i närheten av 10 laxar. Om det hade varit ett svart Leica Summicron 50mm 1:2 från tiden av introduktionen av svart Leica M3, ja då talar vi om en halv mille?? Å det finns ungefär lika många!!

Seniorplåtis har nu två svarta 50mm f:1.8 en Typ 5 och en Typ 6. På bilden här ser du dessa på tidsenliga svarta Canon P och Canon Model VT de luxe:

Svarta Canon P och VT de luxe med två något olika svarta Canon 50mm f:1.8

Som bakgrund till kamerorna valde vi att lägga bunten av bilderböcker vi publicerat under de senaste 15 åren på eget förlag. De finns alltså ett pliktexemplar hos de sex universitetsbiblioteken och KB.

De båda objektiven är inte helt lika?? –bara linserna i optiken är lika. För övrigt är konstruktionen klart olika. Vi skall ta upp det i en kommande blogg.

Inlagt 2023-07-29 08:12 | Läst 710 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis, Bob! Nu har Du 2 st jättefina exemplar! Och detta till ett rimligt pris! Hade varit kul att se någon bild 😊 fotograferad med någon av dem. Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2023-07-29 17:54
Hej Wolfgang,
Tack för din kommentar. Det sitter film i VT kameran. Får ta modet till mig en dag.
Ha en fin weekend
Bob