SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4467. Ser du mig?? Ett tidsdokument??

Han tillhör dagens generation och han ser bara det som finns på en lite digital skärm?? Äldre genrationer ser inte heller, för han har tittat så länge att han vet vad som är där??

Det är märkligt hur tiden ändrar människor ?? –inom en nation med samma kulturella bakgrund?? Visserligen sker nu en omfattande folkvandring på grund av krig och naturkatastrofer?? Detta vill också ändra ett folk??

Men i dagens bild är det två generationer av samma land?? Det ena paret lever det moderna digital samhället med typisk klädsel?? Hon försöker fånga hans uppmärksamhet?? –utan att lyckas här i solen??

Det andra paret har tidstypisk klädsel i denna tid. Hon tycks säga något, utan att han ger synlig kontalt?? Men det kanske inte är nödvändigt. De känner varandra så väl?? –att inget tal behövs.

Generationsdokument från Lund anno 2023-09-27

Inlagt 2023-09-29 07:43 | Läst 639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Påpassligt fångat. Eller så är det bara så att män ibland fullständigt nonchalerar sig kvinnliga partner och det spelar ingen roll vilken generation de tillhör. De har inte ändrats ett dugg :-)
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2023-09-29 21:13
Hej Lena,
Kan det va så illa. Jag känner inte igen det.
Jag tror den senaste generation har skärpt sig.
Ha det gott
Bob
Väl observerat Bob. Det gäller att vara rädd om den dam som är vid ens sida, helst uppvakta henne lite varje dag, en blomma, kaka, en hjälpande hand eller ett ord. Det har jag lärt mig.
Svar från Bob Bovin 2023-09-29 21:14
Hej
Du måste va idealet. En blomma och en kaka i alla lägen är best.
Ha det gott
Bob
Två flugor i en smäll. Förstår att vissa gillar den här stilen då den är tidsenlig.
Själv vägrar jag fota folk som sitter på bänkar, folk som tittar i sina telefoner, folks ryggar och paraplyer vilket verkar vara 99% av all gatufoto nuförtiden. För mig är det ett större äventyr att leta efter den 1%.
Svar från Bob Bovin 2023-09-29 21:17
Hej,
Du måste va ung. Då har man tid med 1% jakt. När man är 80 då gläds man åt nästan varje bild.
Ha det väl
Bob
Johan O E 2023-09-30 10:38
Ung och ung. 43år är jag men levt många liv på den korta tid. Jag gläds åt varje bild jag tar men är mer selektiv nu än för 20år sedan. Men mycket fritid det har jag då jag jobbar som fotograf och musiker. Men man har ju sina faser.
Hej Bob.
Interessant tekst, at fundere lidt på.
Mvh. Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-09-29 21:20
Hej,
Du får fundera ett tag. Ha nöje sedan.
Ha det väl
Bob
På seniorbänken så ser det ut som att han ringer och hon har solglasögon, på ungdomsbänken så kollar han sociala media och hon gör ett solfilter med fingrarna, reducerar också solen med 70% som solglasögonen