SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4528. Lunch på gående fot??

Det hör till vår tid?? –många har inte tid att sitta ned vid ett bord och njuta en stilla stund?? –för att bli mätt?? –och för att koppla av hjärnan från jobbet?? Men varför har man inte tid till detta??

Det är verkligen ett mysterium?? –är det någon som har svaret till detta udda sätt att leva?? Det kan inte ha grundats före den industriella revolutionen?? –för det var då vi började bry oss om klockan?? Då blev det plötsligt någon som satte en tidsgräns och bestämde att den skulle hållas??

Muffin till lunch i Lund anno 2023-11-22

Det är nästan omöjligt att ta sig ur det ”ekorrhjulet”?? Å det har inte blivit lättare i vår tid?? Idag kan varje steg följas av vad du gör?? –när du inte är på din arbetsplats?? Du är spårbar i realtid!!

Fralla med energi till lunch

Inlagt 2023-11-29 08:07 | Läst 452 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Utmärkt bra - men skrämmande bild, den första!

Det vi ser är sedvanlig evolution. Redan bibeln hade kläm på saken när man snackar om "de sju goda åren, och de sju svåra åren". När det är goda år, då skall man alltså ta vara på så mycket som möjligt, för att ha när det blir sämre tider. Vi är bergfast triggade på den saken genom evolutionen. Att de svåra åren skulle bortfalla - det har inte ingått i bilden under årtusendena. Vi är programmerade på att samla i ladorna.

Det är det som tjejerna gör - trycker in i ladorna, som redan tycks tämligen välfyllda!
Svar från Bob Bovin 2023-11-29 18:08
Hej,
Tack för uppskattning.

När vi bodde där i grottan så åt man säkert när det fanns mat. Under den långa tiden så formade nog evolutionen den instinkten. Ät när mat finns.
Samma gäller idag. Ladda när det finns och problemet är att det alltid finns tugg. I vårt land.

Ha det väl
Bob