SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#222. Våra vilda barn?? –vilda?? –inte så vilda, som våra artfränder i naturen!!

Har du sett lekplatsen på dagis?? –eller skolan!! Det går ganska vilt till!! –hoppa, skutta, skrika, gunga, klättra och brottas!! Har det blivit värre?? –knappast!! Det är en instinkt hos individen att hävda, tänja, testa, leda!!

Barnens lek är inte lek det är allvar?? –just att lära sig att överleva!! --i samverkan med artfränder. Människan testar och tänjer på gränser, lär nya grepp och se vad den egna förmågan kan!! Var passar jag in?? --och hur skall jag använda färdigheterna?? Kan jag lära mig att se i tre dimensioner??  --om jag klättrar bland alla grenarna. Kan jag klättra högre i trädet?? –kan jag svinga gungan högre??

Naturligtvis är vi inte ensamma på denna jord!! –att göra så här!! –lära, genom handling och träning!! Utan alla däggdjur, och kanske andra djur, tränar upp sin färdighet genom ständig fight!! –med syskon och vuxna. Det är även i djurvärden en viktig lärdom att finna sin plats inom arten så att man kan överleva!! Det börjar med att man slåss med sina syskon, liksom människan gör. Kampen fortsätter sedan i skolgården!! – och slutligen i arbetslivet!!

Så låt ungarna slåss!! –det gäller överlevnad!!

Inlagt 2011-12-08 07:07 | Läst 10560 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Där har du en poäng :-) Mycket bra inlägg..
Svar från Bob Bovin 2011-12-08 10:04
Tack! Vildbasar vill vi ha. Va alltid ett barn.
Mvh
Bob
Gungan ger mig minnen från skolgården. Vem kan hoppa längst? Full fart och så hoppade man ur, ett under att man inte bröt benen och armarna :-)
Håller med om att ungarna ska slåss men dagens ungdomar har ofta problem med att inse att de vunnit när en ligger eller försöker fly, istället börjar de sparka på den som ligger och då går det över till misshandel enligt mig.
Svar från Bob Bovin 2011-12-10 09:33
Gungan har sin spänning. Tyngdlösheten.
Samhället har svårt med normer och gränser? Jag vet inte varför.
Tack för kommentaren.
Mvh
Bob