SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4572. Är vårt plank starkt nog?

Kanske ett tecken som indikerar hur landet utom sig uppfattar läget i dessa dagar?? När toppmilitären säger till oss att vara redo för krig?? –samtidigt som landet ekonomiskt återhämtar sig snabbt??

Farfar undvek två världskrig?? –han var syndikalist och skeptisk till vapendragare och makt?? Han undvek militärtjänst och flydde till Norge och var aktiv syndikalist där. När han kom hem var han med och byggde landet som rallare. Han var banvaktare under WWII nära gränsen till Norge. Hans egna upplevelser där följde honom i graven?? Han visste, som de flesta, att statsministerns ord om rikets status i början av kriget inte var med sanningen överensstämmande?? Han kunde se det med egna ögon även på sin position vid gränsen.

Kanske var det farfar som gjorde att seniorplåtis är, sedan länge, mycket skeptisk till uttalande, i riks-TV, från högsta makthavare?? --vilka talar med ord som borde vägas mycket noga??

Är planket starkt nog i framtiden?

Inlagt 2024-01-12 00:32 | Läst 496 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Håller med om att uttalandet borde varit litet smartare formulerat! Nu är ord inte militärens starka sida! Dom e bättre på annat! ;) Skämt bara!
Vet inte om man tagit hjälp av någon marknadsförare, det borde man!
Men visst tycker jag man skall tala i klartext, men nu är det som det är ,att många barn och ungdomar tittar på Tv ensamma, i mobiler tex! Och med frånvarande föräldrar, så då bör budskaper kanske formuleras efter detta! Hur det ser ut i samhället alltså! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2024-01-12 16:56
Hej Bengt,
Tack för din kommentar. Jag är mycket tveksam till hur man hanterar informationen i den här situationen.
Ha det det väl
Bob
Nu var det ju en bred enighet här: ÖB, ministrar, säkerhetspolisen, MSB, MUST - speciellt MUST väger tungt.

Jag tycker att det luktar "skjuta på budbäraren" alltför mycket - eller bara en obetvinglig lust att öppna munnen, att inte i en allvarlig situation kunna släppa det vanliga politiska käbblet. Det inger inte förtroende.

Självklart väcker budskapet 0ro! Det var ju meningen - det var innebörden av saken.
Svar från Bob Bovin 2024-01-12 16:58
Hej,
Det är sällan jag skjuter budbäraren, om så är det med kameran.
I det här fallet var det inte budbäraren som spelade pianot.
Ha det väl
Bob
syntax 2024-01-12 20:11
För att nu inte något missförstånd skall uppstå, så menade jag med uttrycket "skjuta budbäraren" ingalunda min herre - utan diverse skribenter som genast var ute skrikande i högan sky.
Jag har hört mycket från far, från frivilliga i Finland, från de som flydde, från mors vittnesmål om vissa transporter, ja allt sammantaget gav ingen vacker bild av kriget. Att bedriva krig är väldigt dyrt, det kräver finansiärer och de vill ha utdelning på sina pengar, oavsett.
Svar från Bob Bovin 2024-01-12 16:52
Hej Stefan,
Tack för din kommentar om hur det var då. Skillnaden är nog inte så stor från hur det är idag. Pengar är sällan rena.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Vi kan väl inte helt frigöra oss från en viss osäkerhet kring krigsliknande verksamhet från rysk sida?
Jag frågade Bings AI (som jag ser som en utökad sökmotor ala Google): Hur stor risk eller fara finns det för krig mot Sverige från rysk sida ?
Jag fick svaret här på danska, men det kunna översättas till svenska:

"Enligt en artikel från DR Nyheder finns det risk för krig mot Sverige från Ryssland. Försvarschefen har uppgett att Ryssland är engagerat i ett storskaligt krig, som man avser att fortsätta, och det kan komma att utvecklas och spridas i alla riktningar Det kan bli krig i Sverige.

Det är viktigt att notera att detta är ett uttalande från en enda källa och att det är svårt att förutse vad som kommer att hända i framtiden. Det är också viktigt att komma ihåg att det finns många faktorer som kan påverka om det blir krig eller inte. Jag skulle rekommendera att följa nyheterna och söka råd från relevanta myndigheter om du är orolig"

Få reda på mer
1
dr.dk
2
mm.dk
3
jyllands-posten.dk
4
berlingske.dk

Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-01-13 09:22
Hej Erik,
Tack för ditt omtänksamma svar.
Själv är jag inte så orolig för krig.
Vi är vana vid militärer som vill ha mer pengar. De pratar i egen sak.

Jag litar inte på AI i det här fallet. Här har vi inga aningar vilka algoritmer som väljer svar. Det är nästan värre än militärer.

Vilken stjärncyklist ni har i Cille. Vilken fin spurt hon hade upp mot målet i Australien. Hon är redan en artist på cykeln och jag tror hon kommer att bli bäst i världen. Hon har framtiden för sig.
Ha en fin dag
Bob
Erik Madsen 2024-01-13 12:45
Hej igen.
Bings AI, som är det enda jag använder, är en textfunktion och som visar varifrån den får informationen. Precis som Google vel också gör Jag tycker också att den är ärlig i sista avsnittet.
Det är alltid viktigt att kontrollera informationer från flera håll - det gäller alla ämnen - inklusive fotorelaterade ämnen :-)
Vänliga hälsningar. Erik.