SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4594. Den akademiska bondbyn i vinterskrud

Det händer då och då, men inte ofta, att ett snötäcke ligger några dagar?? -- så här långt syd ut i vårt land. Senaste snökaoset var 1979.  Å farsan frös om fötterna under andra världskriget i Bleking??

Det senaste snölagret på någon centimeter låg bara några dagar. Det var länge nog för att fotoflanören skulle hinna göra några vykort??

Vykort från Lund i vinterskrud anno 2024-01-17

Inlagt 2024-02-03 03:02 | Läst 506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det ser ju riktigt vintrigt ut i söderns land.
Här i Bromma/Stockholm låg ett sammanhängande snötäcke i en och en halv månad. Med tillämpning av en "gammaldags skala" var det tämligen normalt - men vintern är ju inte slut än.

Bra bilder som ger fin stämning.
Svar från Bob Bovin 2024-02-03 20:39
Hej Peter,
Tack för uppmuntran.
Det är en stor skillnad mot de minnen man har som knatte i Karlskoga. Då va det drivor och isiga backar och livet lekte. Skolan var onödigt ont och man ville ut till isen med hockeyklubban.
Ha det gott
Bob
Det där var en vacker välkomponerad serie där man kan känna igen sig dessutom. Med känsla och stämning.
Svar från Bob Bovin 2024-02-03 20:42
Hej,
Tack för den uppskattningen.
Snö är tacksamt å plåta. Ljuset slutar aldrig uppmuntra.
Ha en god kväll
Bob
Domkyrkan i Lund ser verkligen bedagad ut. När jag var i Lund för några år sedan blev jag förvånad över det dåliga skicket exteriört. Det växte t o m små trädplantor i sprickorna på fasaden. Den kanske ser bättre ut invändigt? Fasaden är inte det viktiga, det är de inre egenskaperna som räknas. Är det det som kyrkan avses att visa?
/Torbjörn
syntax 2024-02-03 13:58
Ha, ha... Förvisso växer det mossa på vissa prelater, men det kanske är guld inuti?
Svar från Bob Bovin 2024-02-03 21:11
Hej,
Din åsikt är intressant. Jag förstår att att många tycker den är grå och trist. Men då skall man komma ihåg att den här domen är den största turistmagneten i landet utom sig vad gäller kyrkor. Hela EU står och gapar här på sommaren. Ytan på kyrkan har vad man kallar patina och den trivs på den grå Höör sandstenen. Det kan tyckas var skräp att man låter ett stort antal delvis unika växter och mossor leva på och i sprickor. Just livet på kyrkans yttre har givit underlag till flera forskningsprojekt vid universitet.
Några tycker sedan att insidan är unik.
För å inte tala om hur många miljoner man har lagt på nya torn och tak, men det har man råd med för man äger nästan halva slätten runt byn.
Ha det gott
Bob
Mycket fin vinterserie från lund tycker jag. Såna vykort skäms inte för sig. Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2024-02-03 21:25
Hej,
Tack skall du ha. Det är mycket uppmuntrande när någon gillar ens bilder.
Ha det gott
Bob