SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4597. Tiden rusar vidare?? –fler och fler trillar av tåget

Vårat lands mest ikoniska fotbollsspelare, Kurre Hamrin, har ställt undan skorna för gott?? Han kommer man alltid att minnas för sitt eleganta segermål på Tyskland vid VM 1958??

Tyskarna blev så syrak att det gav upphov till diplomatiska förvecklingar och protester. Kurre var för elegant i sina dribblingar att han förlöjligade de tyska lirarna?? Vi som såg matchen jublade vid den svartvita TVn. Det roliga var att Kurre byggde upp sin helgongloria genom att sätta målrekord i Fiorentina och blev en framgångsrik affärsman i Italien.

Tiden rusar allt snabbare ju äldre man blir?? –eftersom seniorplåtis kom att tänka på en bild med Kurre i Fiorentina dress?? --och den kom tvåa 1959 i tävlingen ”Årets bästa fotbollsbild” i Åhlén & Åkerlunds tidning Match i Stockholm. Men vem vann då den tävlingen?? –jo, den 16 årige juniorplåtisen Jan-Olov Bob Bovin på tidningen Östgöten:

Seniorplåtis Bob vinner ” Årets bästa fotbollsbild” tävlingen i tidningen Match 1959

Vad kan det ha varit för pris i tävlingen?? –heftiga 1500 kronor i dagens penningvärde!! Seniorplåtis har berättat om detta tidigare här i FS. Så här tog sig bilden ut i ett trespaltig tryck i tidningen Östgöten.

Östgötens sportchef Kling godkände en trespaltare

Så här kom bilden till i Motala.

Juniorplåtis Bob blev porträtterad på redaktionen i Linköping.

Den 16-årige juniorplåtis Bob på Östgötens redaktion 1959

Inlagt 2024-02-06 02:54 | Läst 621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis i efterskott Bob! Intressant och kul berättelse! Fint tidsdokument av dig på redaktionen!
/Bengan
Vilken härlig bild, och som Bengt skriver är det ett tidsdokument.
En fotbollsmatch mellan två lag i högsta divisionen spelas på en fotbollsplan som omges av en buskig häck, och i bakgrunden ser man röda(?) hus med vita knutar. Det är skillnad mot idag med stora arenor och kravallstaket runt planen...
//Anders
Ingen är förvånad, den bildförmågan förvaltar du fortfarande väl! 1959, då var jag 3 år, och har vissa bildminnen kvar när jag fyllde 3, även om dom blivit svagare..
Hälsn!
Hej Bob.
Ett mycket försenat grattis till det förnämliga priset.
Superporträtt av en ung strävande man - gillar.
Vi har nog bara 1 som har haft samma fina fotbollskarriär i Italien – Harald Nielsen. Han debuterade på det danska landslaget vid 17 års ålder! Efter att Danmark tog silver i OS 1960 såldes han till Bologna när han bara var 19 år. Här vann han det italienska mästerskapet 1964 och han blev Italiens bästa målskytt två gånger. Han var en av personerna som introducerade professionell fotboll i DK. Han gjorde också ett företag i Italien. Där han bosatte sig under några år. Han fortsatte verksamheten hit från DK när de kom hem.
Han dog 2015 - 73 år gammal.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Ursäkta den långa kommentaren.
Grattis, Bob! Skicklig gjort med en manuell kamera! Fint porträtt med kavaj och slips! Det var ordning och reda på 50-talet! Mvh Wolfgang