SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4629. 50 laxar för en gammal Canon

Vissa gamla kameror är samlarobjekt i dagens värld?? Det krånglar till sig för oss som vill plåta med återbruk?? Den här godingen: svart Canon P med ett svart Canon 50mm 1:1.2 har vi??

En kamera försäljare i Tokyo saluför samma kamera med serie nr 700879, och med ett svart objektiv, serie nr 22639, som på den här bilden:

Svart Canon P serie nr 706476 med Canon 50/1.2 serie nr 22874

Om du skulle köpa den kameran i Tokyo så kan jag säga att den verkar vara ett original svart exemplar?? Den har alla rätta attributen och den har ett tidigt serienummer. Objektivet är också korrekt med ett nummer nära vårt objektiv med omkring 200 exemplar före vårt. Det finns inga dokument hos Canon fabriken från den här tiden som visar hur många svarta Canon P och svarta 50/1.2 som tillverkades på femtiotalet.

Japan camera hunter i Tokyo är en välrenommerad firma som samarbetar med Kanto Camera verkstaden, som är en av få Leica service ställen i Asien.

Priset i Tokyo på denna välbevarade kameran med objektiv är 41 laxar och till ett priset tillkommer tull och moms till Sverige.

Vår kamera har varit mer i presstjänst i Göteborg och är mer sliten (patina) men är fullt funktionell. Objektivet har varit i tjänst någon annan stans i vårt land, men funkar utmärkt. Seniorplåtis har lagt ungefär 12 laxar på vårt exemplar. Men hade de varit en svart Leica från den här tiden hade den kostat mer än tio gånger mer. Trots att det bara finns ungefär 60 exemplar kända av svart Canon P??

Med rätt motljusskydd är svart Canon P vacker

Inlagt 2024-03-09 01:10 | Läst 408 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin Canon P. Den är du säkert glad åt.
I mitt vitrinskåp står det några super-rariteter, men dom köpte jag till mycket anständigt pris för länge sedan, innan det stora prisvansinnet bröt ut.
Att det finns galningar som betalar sådana priser, förstör ju för oss som gillar att plåta med sådana kameror.
Svar från Bob Bovin 2024-03-09 20:00
Hej,
Galningarna betraktar det som en investering å troligen har de rätt. De flesta får nog vint på det.
Ha det gott
Bob