SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2259. Det är ljuset som gör bilden?? –eller hur??

Det är nästan en trivialitet att säga det?? –likafullt är det så svårt att hitta rätt?? Det svåraste är att minnas hur det såg ut i exponeringsögonblicket?? Å andra sidan är det ju fritt fram att tolka din egen känsla??

Trots allt är det ju ytterst osannolikt att betraktaren var där när du tryckte av?? –i seniorplåtis fall så var ju assistenten Ninni med?? Å det är bra för då kan hon ropa hej?? –stopp där, så där såg det inte ut??

Upp i Svalbard är ljuset magiskt?? –då det kan vara mitt i natten?? –eller mitt på dagen då det står en isbjörn i sökaren?? Båda de här bilderna är tagna mitt i natten?? Mulet i det ena fallet och klart väder i det andra??

Hur många isbjörnar ses här på isen i Svalbard

Isbjörn på vandring i Svalbard

Inlagt 2017-08-10 07:17 | Läst 2631 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Oj oj.. visst är det så! Ljuset kan ju ofta vara ganska 'trivialt', eller ibland helt magiskt.. Ser ofta det sistnämnda på kvällshimlen här, men kamerorna har faktiskt svårt att avbilda det så som jag själv uppfattar det.. det går inte ens att via bildredigering få till det hela fullt ut har jag märkt.. Färgnyanserna kan vara för extrema! Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2017-08-10 11:40
Hej,
Ibland är det svårt att hitta de rätt nyanserna.
Ha det bra
Bob
Härligt att igen få se dina isbjörnsbilder som alltid är lika intressanta underbara...här var och en på sitt sätt...den kalla färgen är väl sådan som jag tänker mig Svalbard men helt klart finns där en sol också som lyser hela natten ibland gissar jag.
Slutar här denna sena kväll
med sovgott hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2017-08-14 08:08
Hej,
Solen lyser hela natten under sommaren där uppe i Arktis. Är det klart väder så är det mycket vackert.
Var rädd om dig
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2017-08-14 11:04
Som vi upplevt midnattssol vid Torne Träsk
Gia