SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2306. Jag lovar?? –att aldrig någonsin göra om det??

Bekvämlighet och obetänksamhet leder förr eller senare till misslyckande?? –speciellt om man är okunnig och inte testat sina prylar?? Man förstår ju nu att en sådan pryl inte kan allt??

Mobiltelefonen med sin kamera är ju nästan alltid med i fickan?? –just det är en avgörande faktor om man skall plåta när något plötsligt dyker?? Av tradition är ju inte kameran med alltid?? –utan nödlösningen blir telefonen?? Med allt bättre kameraegenskaper så har ju många gått över till mobilen som kameran för dagen??

Det är en dum lösning?? –åtminstone för seniorplåtis?? Den här dagen blev det uppenbart?? –när assistent Ninni följde mig på dagens promenad?? Kameran blev kvar hemma?? –vilket inte alltid är fallet?? –ty den är nästan alltid med?? Vår promenadväg passerar den stora ”sjön” i Stadsparken i Lund?? Här är det många vilda fåglar på besök?? –som flera grå hägrar. Det är förklarligt för det är massor med guldfisk i sjön??

Hägrar är smarta fiskare och äter säkert hela dagsransonen i vår sjö?? Då och då, men mycket sällan, kan man se dem fånga och svälja en firre?? Vi hade aldrig sett det hända?? Seniorplåtis tänkte dock ta en bild av den fina hägern, den här dagen och eftersom den var på lite håll kom zoomen väl till pass på iPhonen (7)?? Dumt nog är det en digital zoom?? –men kanske skulle det funka?? Döm om vår förvåning när hägern fångade en guldfisk?? –och svalde den på en sekund??

När bilden kom in i datorn?? –insåg jag att zoomningen var för kraftig?? Bilden var helt enkelt kass?? Med en del mixtring och konstnärlig behandling?? –kunde man se vad som hände??

Skrovmålet i Lund anno 2017-09-21

 Från med nu kommer alltid kameran att vara till hands!!

Inlagt 2017-09-26 07:17 | Läst 3725 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blev ju en riktigt fin bild till slut!
Hälsar Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2017-09-26 08:51
Hej Jan Eric,
Det ska gå att få en bättre bild av detta beteende hos hägrarna.
Hoppas vi ses snart med en fika
Bob
Jag förstår din besvikelse men det blev i alla fall en intressant bild. Jag har några egna sådana bilder som jag faktiskt gillar trots dålig kvalitet som t ex oskärpa. De är tagna med en "riktig" kamera men jag kan misslyckas med en sådan också.
/ Peter
Svar från Bob Bovin 2017-09-26 09:02
Hej,
Javisst missar man ofta, men här retade det mig. Måste gå att göra det bättre.
Tack för din kommentar
Bob
Å ena sidan syns ju tydligt vad bilden föreställer, å andra sidan faller den utanför ramen för hur natur/fågelfoto "skall" vara. Bra att utmana konventionerna ibland.
Svar från Bob Bovin 2017-09-26 14:12
Hej,
Ja det är inte värt att man avviker för mycket. Det här går ju inte.
Ha det bra
Bob
Alla sätt är bra utom dom dåliga! Fint fångat! =)
Svar från Bob Bovin 2017-09-26 19:08
Hej,
Tackar, hoppas det funkar bättre nästa gång.
Ha det bra
Bob