SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#232. Jag erkänner!! –jag tog bilden i full fart från bilen!! –tåg i farten!!

På väg från nationalmonumentet ”White Sands” till Carrizozo!! –körde jag på US Highway 70 genom staden Alamogordo mot norr. Passerade genom Tularosa och körde ut på US 54!! Bara öken hela tiden!!

Blev stoppad av en polispatrull som letade efter flyktingar från Mexico och knark. Tyckte nog jag var lite suspekt med två kameror i framsätet. En Canon EOS 1V med 100-400 och en Leica M6 35/2. De var dock artiga och vänliga, men man är ju skraj!! –för US police. Jag är dock väl påläst om hur man uppträder när man blir stoppad på vägen av dessa underliga sirener. De kan ju vara bluff och rånare i stället. Speciellt när man kör en elegant hyrbil från Arizona.

”White Sands” är en underlig nationalpark. En öken med vit sand!! –som består av gips?? Helknas men vackert!!

Växa i gips!!

Agaveväxten står sig fint!

Längs Highway 54 går järnvägen nära och jag kom ikapp ett långt tåg. Jag vevade ned rutan och höll 1V med tung glugg och plåtade genom rutan. En hand på ratten och ett öga på vägen å det andra på kameran!! –och autofokus!!

  

Stolta fana i vinden!!

I bakgrunden kunde man se den snöklädda bergskedjan med Sierra Blanca Peak (4000m).

Det här är en riktig avkrok av New Mexico och när man kommer fram till Carrizozo så vill man inte stanna!! --utan man kör rakt igenom och försöker ta sig till trevligare trakter.

Rakt genom Carrizozo.

Inlagt 2011-12-18 07:08 | Läst 3917 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver