SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2341. Här stod en gång en som visste hur en slipsten drogs!!

Vet vi det idag?? –runt omkring i samhället saknas kompetens?? –vi har inte utbildat tillräckligt många?? –med rätt kompetens?? –för dagens livssituation?? Varför är det så?? –vems är felet??

Det är vårt fel?? –vi som föddes efter första världskriget?? Vi fattade inte att utbildningen måste komma i första rummet?? –kunskapen måste föras vidare och utvecklas??

På alla stadier i ett framgångsrikt land?? –måste kunskapen föras vidare aktivt?? Alla måste veta hur en slipsten dras?? –symboliskt??

Här stod min farfar och farmor å de visste hur man gjorde

Många tecken till otillräcklig fortbildning kunde man se redan på sjuttiotalet?? Inom sjukvården fanns det institutioner där experter inte visade elever hur skalpellen skulle föras??

Lärarna utbildades i alltför liten grad?? –seniorplåtis genomgick lärarhögskolan?? –å den utbildningen var inte topp?? –å vi var för få??

Blev vi för bortskämda?? –vår generation?? Tog pengamakten över?? –där var för lätt att tälja guld?? Motsatsen var farfars generation?? --de kämpade och förkovrade sig, med egen kraft?? Farfar förkovrade sig från rallare till överbanmästare??

Idag sköter barnbarns barn graven

Inlagt 2017-10-31 07:22 | Läst 4755 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
He Bob! Ja så är det....

Av elden hetsat järnet ber sin bön::
_Hör upp,hör upp,jag brinner,glöder redan!
Men elden svarar:-Än är knappt du färdig,
än är du nackstyv,fastän röd av svedan,
du måste smälta ned och bliva vit
och varda genom smideseldens brand
till vax i mästarns hand.

Som järnet elden ber,så mänskan livet:
-O,hjälp mig,rädda mig från städets smärta!
Och livet svarar:-Än är knappt du färdig,

mvhRolf
Svar från Bob Bovin 2017-10-31 11:57
Hej,
Mycket tankvärt. Järnet var fundamentet till mycket. Bl a järnvägarna löpte ju vida kring. Snart blir det supraledande magneter, vem kunna ana.
Tack.
Ha det bra
Bob
Jag föddes först efter andra världskriget, men hann med att lära mig hur en slipsten skulle dras. Var nog på 50-talet det. Men sedan kom köp och släng även om man inte slänger iväg en slipsten så lätt så blev de bortglömda.
Tider förändras på både gott och ont.