SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2415. Höghastighetstransport??

Hu vad allting går fort?? –måste det va så?? Blir det inte lättare fel så?? –när man lever på ”kanten” av prestanda?? Höghastighetståg i lilla landet utom sig?? –är det någon mening med det??

Vi klarar ju inte av underhållet på spåren till våra ”urgamla” snälltåg?? –eller har tillräckligt med verkstäder för att laga vagnarna på X2000. Senast seniorplåtis med assistent Ninni åkte till 08 så va stolen sned, bordet trasigt och toaletten stängd?? Städningen var undermålig och sikten ut nästan obefintlig?? Å du det här var i 1:a klass!! –som kan jämföras med 3:e klass 1949!!

Har vi verkligen kompetens att klara av hanteringen av höghastighetståg?? Åk till Japan och tänk efter. När vi klarar att ha alla tåg inom plusminus 3 minuter enligt tidtabellen?? Då kan vi ju börja fundera??

Nej, ge alla en sådan här ändamålsenligt transportfordon:

Framtiden tranportfordon i Lund anno 2018-01-25

Inlagt 2018-01-31 08:19 | Läst 4594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tänker på "cool" när jag ser bilden.
Det finns ju en annan aktör nu än Japan som vill bygga höghastighetståg Stockholm - Göteborg - Oslo tror jag det var, och det utan landets ledning behöver anstränga sig.
Svar från Bob Bovin 2018-01-31 11:15
Hej,
Ja de har nog kompetensen.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Han verkar dock att komma fram på ett säkert sätt.
Det är uppenbart inte bara i Danmark att det finns problem med kollektivtrafiken. Förra veckan, var DSB tvungen att ta 33 ME lok (från 1981) ur drift för en närmare inspektion av axlarna. Jag kommer inte ihåg när jag senast körde med tåg eller buss !! Men det kan vara att jag behöver det på mina gamla dagar.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2018-01-31 20:08
Hej,
Ni har nog likartade problem i ert land. Hoppas ni hittar en bra lösning. Ni har ju inte så långa avstånd i ert land.
Ha det gott
Bob
Erik Madsen 2018-01-31 20:23
Du har rätt, men det skapar stora problem för de pendlare som ska jobba i Köpenhamn, där det inte är lätt att komma in i din egen bil. Jag glömde att skriva att lokomotiverna är ute till 23 mars! och att de mest är de som kör här på Själland!
//Erik//
Hur gick hemresan..?
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2018-01-31 21:36
Hej,
Bättre. Bord och toalett fungerade. Fortfarande ostädat och sned stol. Stol på andra sidan hade trasigt ryggstöd.
Ha det gott
Bob