SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2443. Grönsakshandeln har totalt förändrats i syd?? –hot eller förbättring??

Det har kommit ett nytt inslag i gatubilden?? –i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Jo, grönsakshandeln finns numera på trottoaren mitt i stan?? –å de är öppna nästan jämt??

De drivs av nästan alltid av invandrare och personalen är ung. Priserna är klart lägre än på stadens torg?? –och i de stora matvaruaffärerna?? Det finns till och med en tendens till att det är på väg att slå ut torghandeln med odlare och småföretag drivna av svenskar. Staden har dessutom höjt avgiften för torghandel?? Tokigt nog?? –vill politikerna döda lokalhandel med frukt och grönsaker??

Det är bra med företagsamma invandrare som startar nytt?? –och man får hoppas att de nya småhandlarna  betalar alla avgift riksdagen lagt på handel??

Ny handel i Lund anno 2018-02-21

Inlagt 2018-02-28 07:28 | Läst 3325 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Och här var det en hell rada med overifierade insinuationer som "med en tendens till att det är på väg att slå ut torghandeln med odlare och småföretag drivna av svenskar" och "man får hoppas att de nya småhandlarna betalar alla avgift riksdagen lagt på handel??" i hopp med "Det är bra med företagsamma invandrare som startar nytt??". Allt detta på trottoars i"i den lilla akademiska bondbyn i syd??" och det är invandrare som blockerar trottoaren "Det är bra med företagsamma invandrare som startar nytt??"
Svar från Bob Bovin 2018-02-28 09:34
Hej,
Bra att du granskar.
Handeln på torget har de senaste 20 åren nästan helt upphört. Sommartid finns bara 4-5 kvar.
Med mer än halverade priser i dessa grönsakshandlare, kan man ju dra egna slutsatser.
Det finns en del lysande exempel på högteknologiska företag i Lund, startade av invandrare. Vem vill inte se det i vårt land. Grönsakshandlare med invandrar bakgrund är ju också viktiga då de skapar arbetstillfällen. Många av kunderna är Lundabor av alla de slag.
Det här är inte insinuationer utan mina personliga iakttagelse efter mer än femtio års erfarenhet hur Lund utvecklas och förändrar. Om du vill skaffa dig egna bevis kan du ju besöka den lilla akademiska bondbyn i syd.
Eller gör ett besök på Hötorget.
Ha det gott
Bob
Alf-Magnus 2018-02-28 10:13
Jo då Hötorget har jag inte handlat på på år och dar, där i mot på Brommaplan som har en utmärkt grönsaksmarknad. Annars så de kvalitets medvetna Stockholms publikens inköp förskjutits till Området kring Stureplan och bondens marknader som både håls under säsong vid Tessinparken och Katarinabangatan. Det intressant på Brommaplan är att Mälaröarna som leverantör av grönsaker kommer stark, så jag tror helt enkelt att torghandlarn i Lund bör se över källan och kvaliteten på sina varor. Sen är nog det sista tjugo årens förskjutning från central handel till perifera handelscentran ett större problem de äldre inerstads handlarna än små grönsakshandlare