SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2473. Mönsterpassning!! –naturligt??

Finns det speglar i naturen?? –blanka reflekterande?? Jo, så är det?? –har du stirrat ned i en sjö?? –en vindstilla dag?? Förstår du vad du ser?? Gör andra djur det?? –det vet vi inte??

Vissa djur har setts attackera sin spegelbild?? –antagligen för att de tror att det är en inkräktare i reviret?? Alltså förstår de inte att de ser sin egen spegelbild?? –eller vill de vänligen klappa sig själv??

Om en hakremspingvin träffar en kompis?? –och ser hur den ser ut?? –förstår hen då att han sett sin egen spegelbild?? Nej, det är inte säkert?? –han kan tro att det är kompisen?? –som badar?? Men troligen inser hen en viss samhörighet?? --baserat på en slags mönsterpassning??

Mönsterpassning hos hakremspingviner i Antarktis

Inlagt 2018-03-30 07:21 | Läst 4334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul bild. Ja man kan ju undra om fåglar vet hur de ser ut? De går troligen efter läten för det är ju svårt att skilja en art från en annan
Svar från Bob Bovin 2018-03-30 09:43
Hej,
Lätet har säkert en viktig roll och kanske rörelsemönster.
Glad Påsk
Bob
En skön bild med härlig mönsterförvirring!!
Svar från Bob Bovin 2018-03-30 11:12
Hej,
Tackar. Den är förvillande för mig.
Glad Påsk
Bob
Här gäller det att ta sej tid titta ordentligt. En rolig bild som passar bra till ditt resonemang om mönsterpassning. Visst är färger och mönster viktiga. Bland fåglar kan det ju vara helt avgörande vid valet av make om den har en tillräckligt stor fläck på huvudet eller de grannaste stjärtfjädrarna, då är den bäst.
Glad påsk !
Och fjädrar gör sej bäst på fåglar.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2018-03-30 17:32
Hej,
Du har rätt fjädrar skall sitta på fåglar. Eller deras föregångare.
Glad Påask
Bob