SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2474. Äntligen?? --nu är vi uppe i en ny cykelsäsongen!!

Så var det då dags för andra monumentet inom cykelsporten?? –den här våren?? Flandern runt på TV, med Roberto Vacchi och Anders Adamson som kommentatorer??  En fröjd för örat??

Den första stortävlingen för året gick ju mellan Milano och Sanremo?? –med den oväntade segern för en ickespurtaren Vincenzo Nibali. Men nu på söndag är det Flandern runt med sina tuffa korta backar. Förra året vann Peter Sagan, världsmästare de tre senaste åren, genom att gå loss och vinna solo.

Det fina med våra svenska kommentatorer är att de båda varit tävlingscyklister?? Roberto på ganska hög elitnivå och Anders på internationell elitnivå som proffs. Anders körde Giro d’Italia 1982. Anders tillhör tre generationer elitcyklister: med pappa Owe och sin son Stefan. Owe fyrfaldig svensk mästare:

Owe Adamson vinner Grand Martini cup före Gösta Pettersson anno 1962

När nu de stora tävlingarna skall följas på TV så måste seniorplåtis och assistent Ninni ha skaffning på bordet och de kan vara som här:

Vin, ost och leverpastej, med hemlagat bröd och Peter Sagan på bild

Inlagt 2018-03-31 07:47 | Läst 7463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Men var har du gåsleverpatėn?
Svar från Bob Bovin 2018-03-31 18:39
Hej,
He, he. Den har vi till Tour de France.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Ja det bliver hårdt - "Flandern Rundt" i morgen. Jeg tror ikke, at dit traktement er nok til alle de timer det varer :-) For første gang bliver HELE løbet vist på dansk TV fra kl. 10.15 på "TV2Sport". Med Rolf Sørensen som speaker. Han vandt selv løbet i 1997.
Fint sort hvidt billede med masser af nostalgi.

Huske at slå lyden til.

http://sport.tv2.dk/video/ZmxhbmRlcm5NQVNM

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2018-03-31 18:46
Hej,
Rolf är en mycket go kommentator. Jag kan förstå honom väl efter ha lyssnat på honom under många år på dansk TV. Innan vi fick Eurosport och Vacchi-Adamson, vilka är bättre än Rolf.
Tack för länken med Rolfs seger, jag såg den på TV.
God Påsk
Bob
Men vad är väl detta mot Gustav Håkanssons bravader på 50-talet! 😉🚴
Svar från Bob Bovin 2018-04-01 10:07
Hej,
Gustaf ”Stålfarfar” Håkansson var en verklig rikskändis, större än vad Zlatan är idag. Han var en av flera krutgubbar som körde från norr tilll syd genom Sverige. Sverigeloppet var enormt populärt och jag skrev en artikel i Östgötarna Corresponden 1963 när Helge Lundberg med flera passerade Östergötland.
https://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/index.htm?tag=cykelsport&skip=5
Ha en god helg
Bob
Rhodos 2018-04-01 12:30
Trevlig helg själv Bob!
Känner till lite om cykel i och med sambons kusin varit aktiv ( Tord Filipsson ) Skoghall