SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2572. Landet utom sig har sommar!!

Här i norra delen av klotet finns det fortfarande några länder?? –som Norge, Sverige och Finland!! –som åtminstone har några delar kvar av välbevarad natur?? Långa landet utom sig har skogar och sjöar välbevarade??

Här råder nu varm sommar med torra marker och massor med sol?? Rent sakligt borde ju alla svenskar fira semester här hemma?? Även de som måste sola??

Sjön Lien i Riddarhyttan inbjuder till ett skönt dopp

Allt är till synes frid och fröjd på landet och humlorna surrar fortfarande bland blommorna i rabatten?? Friden råder även om den del maktsträvare envisas med att åka till Almedalen??

Surret från humlor är rogivande

Inlagt 2018-07-07 07:34 | Läst 2177 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina och somriga bilder! Ja, vi är lyckligt lottade här uppe i norr.. än så länge.. Undrar om det är återkommande torka och stora skogsbränder framöver som blir vårat uppvaknande när det gäller ett förändrat klimat, eller massor av snö som i vintras, eller kanske helt utebliven snö vintertid.. ytterligheter med andra ord.. eller ännu mer med flyktingar i världen, som flyr från ändrat klimat.. Har nyligen hört på radion om den stora 'Tchadsjön' i Afrika, den håller på att torka ut nu.. där bor många miljoner människor som är beroende av det vattnet.. Ja, själv har jag väldigt svårt att förstå varför man flyger till ännu varmare trakter än vad vi redan har i Sverige sommartid! Det är nog mest en 'dålig vana' som överförs från generation till generation, som är svår att bryta.. Vi vill antagligen fortsätta leva i vår bubbla..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2018-07-07 14:17
Hej,
Jag håller helt med dina tankegångar.
Vilken fin dag det är idag. Jordgubbar kunde man köpa på torget och ost och gåslever till dagens Tour. Sedan kan man gå till Stadsparken och se storbildsskärm med VM fotboll. Kan en semester bli bättre.
Ha det gott
Bob