SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2592. Sambandet mellan fotoflanören och drinken ”Boulevardier”??

Det kan ju tyckas långsökt att sätta ett likhetstecken mellan en flanör och cocktail drinken Boulevardier?? Gräver man dock i beskrivningen av en flanör?? –så dyker begreppet boulevardier upp i engelsk litteratur??

Flanören dyker sannolikt upp redan på 1600-talet, men blev ett intressant objekt för filosofin på 1800-talet?? Då flanören var en strosande figur på boulevarderna i Paris??Flanören var med andra ord en nyfiken betraktare, boulevardier, av folklivet i Paris.

Under 1927-32 fanns en tidskrift, The Boulevarier, i Paris och den kunde jämföras med The New Yorker i USA. Under spritförbudet i USA flyttade många bartenders till Europa och Harry McElhone startade Harry’s New York Bar i Paris. En dag klev redaktören för The Boulevarier, Erskine Gwynne, in på baren och ville ha en cocktail med: en del bourbon whisky, en del campari och en del söt vermouth = en boulevardier.

Den drinken är vanlig även idag?? –och här i den lilla akademiska bondbyn i syd kan man beställa in den på åtminstone tre ställen?? Gå dock inte in för tidigt på Grand Hotell?? –då kan personalen se mycket förvånade ut och du får berätta för dem hur drinken göres?? Så här ser den ut i ett whiskyglass i Grands välkända bar:

En boulevardier på Grand i Lund anno 2018-07-21

Senare, tidigt femtiotal, kan man nog säga att fotografen Tore Johnson var en fotoflanör, boulevardier, i Paris då han gav ut flera böcker, bl a Paris hemliga tecken. Leta reda på hans böcker på antikvariat?? –de är fotografiska pärlor!!

Även seniorplåtis har varit fotoflanör i Paris med assistent Ninni:

Paris 1987

Inlagt 2018-07-27 07:03 | Läst 6422 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för tipset. En sådan injektion kan behövas ibland under promenaderna.
Svar från Bob Bovin 2018-07-27 08:54
Hej,
Det är en ok drink i pausen.
Ha det gott
Bob
Intressant morgonläsning! Kanske ett alternativ till Ramklints?
Hälsar Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2018-07-27 11:09
Hej Jan Eric,
Grand är trevligt. Det är behaglig miljö. En latte kostar 45 och de har troligen en liten kaka. Drinken var dyr: 158. Den kostar bara 128 på Klostergatans Vin och Delikatess.
Vi har funderat på Afternoon Tea i höst och det kostar 275 på Grand och 395 på Hypoteket. Skulle Märta och du vara intresserade att deltaga?
Drick vatten i hettan
Bob och Ninni
wirja 2018-07-28 09:59
Vi ser fram emot afternoon tea till hösten!
Jan Eric & Märta
Intressant drink som jag nog kommer att prova, men för tillfället blir det mest vatten.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2018-07-27 15:34
Hej Lena,
Va trevligt. Det är en helt ok cocktail till fest.
Vatten är ju helt klart bättre på alla sätt.
Ha det gott
Bob