SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2606. En paus i hettan?? –är nödvändig??

Till och med framåt kvällen är det ”hot”?? –ja vi upplever just nu rent tropiska nätter?? –trots att vi bor helt nära  Arktis?? Politikerna försöker ”skära pipor i vassen” och skyller på växthuseffekten??

Nu är det nog så att enstaka heta somrar inte säkert är ett tecken på att vi redan är i den farliga permanenta höga värmen. Samtidigt som forskarnas utvärderingar av den globala värme grafiken visar att de senaste 150 åren har temperaturen stigit över förväntad kurva?? Det verkar vara en sannolik utveckling?? –då vi har eldat upp mer än hälften av all geologiskt lagrad fossilt kol!!

Så det är ingen tvekan om att vi behöver ta en paus i jobbet när det är så här tropiskt varmt:

Han tog en paus i Lund anno 2018-08-01

Inlagt 2018-08-10 07:10 | Läst 912 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vila är nog bra i värmen.
Undrar vad som hände när vi tömt ut allt brännbart och användbart innuti jorden. Skrumpnar den ihop då som en tom ballong. ;)
Svar från Bob Bovin   2018-08-10 16:34
Hej,
Nä, klotet blir kvar och existerar lika länge som solen. Många djur kommer att överleva väl.
Ha det gott
Bob
Ja, innan vi står inför nån slags 'permanent' hög värme här så är väl scenariot mera att vi får 'extrema' vädervariationer, och då åt alla håll.. Det kan lika gärna bli kalla somrar som förra året, eller väldigt regniga, eller varma igen som denna sommar, eller så kommer en 'mellansommar' tillbaks nästa år igen.. svängningarna på vädret blir kraftigare! Det jag har läst och hört är att 'forskarna' själva verkar vara överraskade att dom här svängningarna i vädret har kommit snabbare än vad de själva hade kommit fram till..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin   2018-08-10 16:35
Hej,
Det blir nog som du säger allt mer våldsamma fluktuationer i vädret.
Ha det gott
Bob