SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2637. Kontaktlös ungdom??

Du är väl uppkopplad?? –annars är du inte inne?? –i tillvaron i din generation?? Du måste hänga med i den vänkrets?? –veta vad var och en äter, gör och planerar?? Dessutom måste du själv producera??

Annars finns du ju inte?? Du måste lämna ett spår efter dig i samhället?? Helst skall du bli en kändis på TV?? –näst helst måste du  samla massor med ”likes” i sociala (= asociala?) medier?? Men toppen är om du ”best seller” bok?? –och blir invald i Svenska Akademien?? --med mediala skandaler??

Du får inte dra ut sladden:

Kontaktlös ungdom i Lund anno 2018-08-28

Inlagt 2018-09-10 07:49 | Läst 1837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
"Medborgerlig samling": trodde det partiet var gammal historia nu, och bilden följaktligen en arkivbild. Men klädstilen är ju dagens, och under står din datering, bara ett par veckor sen... Var tvungen att googla, och jodå, de spökar än, bl a just i Lund. Uff!
Svar från Bob Bovin 2018-09-10 08:31
Hej,
Dateringen av bilden är sann. Klädstilen är ju nutida som du säger.
Ha det gott
Bob
Merparten av dagens ungdom, plus väldigt många vuxna uppvisar en klar missbruksproblematik. Likaledes är det nog så att den klyfta av hat som öppnar sig i det svenska samhället till största delen kan tillskrivas internet. Det är naturligtvis människor som hatar - men internet har tillhandahållit verktygen på ett oanat sätt. Några sådana möjligheter fanns ju inte tidigare. Den som hatade och var ful i munnen kunde sprida till familjen, grannen, och kanske arbetskamrater. Längre kom vederbörande inte. Nu är det andra bullar!
De blev inte riktigt som jag hade tänkt mig när jag köpte min första dator runt sekelskiftet.
Svar från Bob Bovin 2018-09-10 12:23
Hej,
Nästan alla teknik har avigsidor.
Vår civilisation idag är nästan helt beroende av datortekniken.
Ha det bra
Bob
syntax 2018-09-10 21:55
Just det! har man väl släppt anden ur flaskan, är det inte möjligt att få tillbaka den dit igen.
Uppkopplad - jag tror inte att dagens ungdom vet hur vi definierar det begreppet. För dem är internet något som alltid finns tillgängligt, var de än är. Det är vi lite äldre som minns hur man kopplade upp sig med modem...

//Anders
Svar från Bob Bovin 2018-09-10 12:34
Hej,
Ungdomar är uppkopplade på flera sätt idag.
För sin spelverksamheter är de säkert uppkopplade med sladd.
Ha det gott
Bob