SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2749. Ska man nödvändigtvis åka till 08?? --så gäller gammalt tåg??

Skall man till kungliga huvudstaden, från Skåneland, så gäller det att åka tåg?? I stort sett samma tidsåtgång som med flyg?? Det är bekvämare med tåg på alla sätt??

Nu är underhåll något som landet utom sig glömt bort var det är?? –det kostar ju pengar?? X2000 böjar bli slitna och obekväma?? -- och utan städning något skitiga?? Seniorplåtis och assistent Ninni har, efter pension, alltid tagit tåget (=X2000 1:a klass) till correns bostad på Stadsholmen. Stolar och toaletter i 1:klass har blivit allt sämre och skitigare de senaste 10 åren??

Nu finns det ett alternativ till SJ?? –det så kallade Snälltåget??

Snälltåget mellan Malmö och Stockholm

Det tåget har två turer per dag mellan Malmö och 08. Det är bara någon halvtimma långsammare än X2000??

Om du väljer att åka komfortklass med snälltåget så sitter du mycket bekvämare än i X2000??

Assistent Ninni i komfortklass i Snälltåget

Tåget har lite äldre vagnstyper och lutar inte i kurvorna som X2000?? –vilket 20 % av befolkningen uppskattar?? –då de inte blir ”sjösjuka”?? Restaurangvagnen servera riktiga rätter och toaletterna går lätt att låsa!!

Har man dessutom tur så sitter en Hollywood stjärna i samma kupé?? – Lukas Loughran,  --och underhåller om hur det är att vara skådis??

Papparazzo Bob var ledig under denna resa!!

Inlagt 2019-01-14 07:30 | Läst 2657 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har åkt tåg i Sverige sedan 1945, så en viss förändring har jag också sett! Bla så har man delat upp delar av det hela på olika marknadsaktörer de senaste åren! Jag har åkt tåg i Schweiz, det var helt klart en annan typ av upplevelse! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2019-01-14 10:00
Hej,
Mina minnen från SJ börjar nog ungefär 1950 med tåg till Svenljunga. Visst har det ändrat sig, men underhållet har också nedtonats.
Satsningarna på tåg i andra länder skiljer sig mycket från Sverige. För att inte tala om Asien med Japan och Kina. Komfort och punktlighet är a och o.
Vi är på väg att delvis bli ett banan kungarike.
Klapp
Bob
Hej Bob . Det här känns verkligen som ett tåg. Betydligt trevligare. Tack för tipset.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2019-01-14 12:43
Hej Bengt
Det är ett lite gammaldags tåg, men det är nästan lika snabbt som x2000. Det är mysigt och vi kommer att åka med det i framtiden.
Ha det gott
Bob
Jag har aldrig blivit sjösjuk, ens i vild sjögång, men X2000 kändes inte bra. Snälltåget ser helt klart mysigt ut.
Svar från Bob Bovin 2019-01-14 12:46
Hej,
Jag har samma erfarenhet som du. Orkan är ok men att läsa på X2000 en längre stund funkar inte. Vi har använt antisjösjuke armband på x2000.
Snälltåget.se blir vårat val i framtiden.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har kørt med tog. Min fru kører af og til fra Roskilde til København og det fungerer udmærket og med mange afgange om dagen. Det ser ud til at være nogle dejlige vogne i det der hurtigtog. Det er en fin opfordring på sæderne - det kunne vi også trænge til her i landet - mange andre steder end i togene.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Det var dejligt at få se assistenten næsten IRL.
Svar från Bob Bovin 2019-01-14 18:30
Hej Erik,
Jag har åkt tåg ett halvår i Köpenhamn när jag var Gästprofessor på Haldor Topsö. Tågen är ok men inte mycket bättre än i Sverige. Det här tåget är riktigt bekvämt, men ingen lyx ens i Komfort klass. Man får tre fåtöljer på två där vi sitter.
Ninni hälsar
Bob
Senast jag åkte tåg I stockholmstrakten (nynäs-sthl) I 60 talets början, vill jag minnas att det var typ träbänkar och kol som gällde, men det har jag kanske drömt ;)
Svar från Bob Bovin 2019-01-14 22:51
Hej,
Ja var det på 60-talet har du nog drömt.
Ha det bra
Bob
Trevliga bilder från tågupplevelsen! Åkte ofta tåg när jag var på tj-resa till Sthlm eller Gbg och har bara trevliga minnen, hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-01-15 23:45
Hej,
Tack. Ibland gjorde jag det också på den tiden. Även till Paris.
Ha det gott
Bob