SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2826. Min första utlandsresa??

Man undrar ju hur ett liv präglas?? De lärde säger ju att det är hälften gener och resten uppväxtmiljö?? Ibland undrar man i stället om det inte är slumpen som har största rollen??

Om det skulle vara uppväxtmiljön som spelar så stor roll så borde det vara så att upplevelser i barndomen skulle vara viktiga?? Växer man upp i socialgrupp 3 under knappa ekonomiska förhållanden så borde chansen att man blev kvar där vara stor?? Händelser som att man åker på semester till Köpenhamn och går på Zoo borde få betydelse??

Första utlandsresan till Zoo i Köpenhamn på femtiotalet

Kanske spelade den händelsen en roll i stöpandet av en naturvetare?? –som kom att intressera sig för stort och atomer. En dag fick han även se giraffer i det vilda:

Giraffer i Tanzania

Nu tror inte seniorplåtis att det är hela sanningen?? Slumpen visar sig vara en lika viktig spelare i formandet av en individ??

Inlagt 2019-04-01 07:24 | Läst 364 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Så roligt att se en bild på dig som ung, extra tänkvärt blir det ju med den senare bilden av giraffer is sin "riktiga miljö". Slump, miljö och gener och massa annat tror jag spelar in. Kanske är allt bestämt från början. Tror att många av oss har gjort en social vandring i takt med att de allra flesta i Sverige fått det bättre. Själv hade en studievägledare sa åt mig när jag gick i åttonde klass, att med mina familjeförutsättningar (ensamstående lågavlönad mor) var det nog bäst att jag siktade på ett vanligt jobb , på kontor eller så...och la planerna på att bli etolog på hyllan. Och jag blev så paff/tagen/ledsen och lättövertalad var jag också så jag slutade skolan där och då. Så sen slumpade sig tillvaron fram till en egen familj som är det bästa jag vet...och ett jobb som IT-människa. Så det var bäst som det blev, fast det är baske mig inte studievägledarens förtjänst...men ibland undrar jag hur nördig jag hade blivit som etolog...det enda jag ville i den åldern var att åka till Afrika och vara med djuren.
Svar från Bob Bovin   2019-04-01 17:47
Hej,
Tack för din kommentar. Slumpen spelar kanske olika mycket roll för olika individer.
Kanske en regel är lyssna aldrig på SYO konsulten.
Ha det bra
Bob

Innehållskategorier