SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2843. Här blev det utryckning

Laglydighet i landet utom sig är ju inte helt på topp?? Det är vanligare att se en cyklist på gångbanan?? –än att se dem på vägen?? Man kan undra varför?? –ty trafiken är obetydlig i Lunds innerstad??

Den långsamme flanören, lite till åldern, hinner med knappt nöd undan?? –å har han en kamera i handen så är ofta uppmärksamheten riktad åt fel håll!!

Här hade seniorplåtis tur?? –och undkom med smal marginal?? Det underliga är dock att en av våra cykelridande poliser hade stannat och snackade med en väktare?? Polisen ropade till cykelmarodören att köra på gatan?? –när han inte gjorde som han blev tillsagd?? –så satte polisen sig upp i sadeln och jagade förbrytaren!!

Cykelmarodör i Lund anno 2019-04-12

Inlagt 2019-04-18 07:29 | Läst 328 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är bra. Det ska finnas en risk att alla sorters brott kan beivras. Så även det att sätta två frågetecken efter varandra, istället för ett. Glapp i tangenten?
Svar från Bob Bovin   2019-04-18 13:38
Hej,
Ja det är bra med cyklande poliser.
Angående ditt arbete som språkpolis vill jag hänvisa till:
Grundlagens YGL (1991:1469).
I praktiken till Torsten Tegnérs krönikor i Idrottsbladet 1915-67.
Som orienterare borde du känns till dessa.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Det blev jo næsten til en slags "krimi reportage" :-) :-)
Hvad mon Postnord har gjort - er de bagefter med brevleveringerne ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin   2019-04-18 13:40
Hej,
Påsken måste ha en del krim reportage. Portnord var nog inte inblandat i denna situation, men jag litar inte helt på deras leveranser.
Glad Påsk
Bob
Ja cyklister och framförallt de 'nya' elsparkcyklisterna är ett otyg! Dom kör där dom vill, och inte där dom ska vara! Ser elsparkcyklister som även kör på Västerlånggatan här i Gamla Stan, trots trängsel med människor.. Och här har vi en effektiv 'ridande' polis på en 'Segway' som brukar köra ikapp de flesta och ge dom en tillsägelse, men ofta böter dessutom.. Kommer en blogg om det så småningom!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin   2019-04-18 13:42
Hej,
Ja, dessa elcyklar har börjat dyka upp allt mer här i byn. De står överallt. Man undrar vem det är som tjänar pengar på dessa.
Ser fram mot ditt reportage.
Ha det gott
Bob

Innehållskategorier