SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2902. Honolu-Lund playa klar i byn

Den lilla akademiska bondbyn i syd lider av att inte ha någon ”playa” vid havet?? –så kommunens trägna arbetare anlägger numera en ”sandlåda” utanför stadshuset??

Allt för att innevånarna skall känna närheten till havet?? –som ju finns 1 mil mot väster?? Närmare bestämt i Lomma kommun.

Det är mycket ambitiöst att bygga en stor sandlåda med växter?? –tyvärr fanns det inga palmer att köpa just nu?? –utan vanliga träd i krukor fick duga. Massor med solstolar finns utsatta i sanden?? –och på dessa står det uppmuntrande; ”Honolu-Lund”. De anar inte hu nära det är känslan av att sitta på Waikiki beach. Solparasollerna är mycket spännande i sin färgsättning.

Honolu-Lund plays blir monterad anno 2019-06-14 i Lund

P.S. Bilderna är tagna med Leica II + Super-Angulon 21/4 på Kodak Colos Plus D.S.

Inlagt 2019-06-16 07:17 | Läst 758 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket framsynt av Lund!
Tänker osökt på något liknande, Schweiz och flottan! ;)
"Avsaknaden av egen flotta gjorde under det andra världskriget det schweiziska försörjningsläget ohållbart. Man fann därför den enda utvägen vara att skapa en under schweizisk flagga seglande flotta. Detta åter förutsatte ett antal rättsliga bestämmelser. I största hast förbereddes dessa; och på grund av sina utomordentliga fullmakter meddelade förbundsrådet »Beschuss vom 9. April 1941 über die Seeschiffahrt unter der Schweizerflagge»"
B)
elgenper 2019-06-16 10:15
Ja, "Marin Suisse" har ju blivit marängswiss med tiden. En av mina favoritdesserter.... ;-)
Svar från Bob Bovin 2019-06-16 11:17
Hej Bengt,
Lund inom det marina är mycket framsynt. Akademiska världen har här ett amiralitet. Förr ledde Sten Broman varje år en expedition till den lilla bäck som flyter i södra Lund.
Jag tror inte att folket i bergslandet i alperna behöver något hav. Man kan säkert driva sjöfart över hela världen ändå.
Hoppas att Roffe har det svalare idag
Klapp
Bob
Svar från Bob Bovin 2019-06-16 11:18
Hej Per,
Ett bakverk sitter aldrig fel om det kommer från Ramklints.
Ha det väl
Bob