SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2906. Ligga i Lund??

För si sådär femtio år sedan fanns det bara två att välja på Uppsala eller Lund?? –för di andra KTH och Chalmers?? --var ju yrkesutbildningar?? Så valet stod mellan läsa eller ligga??

Ja, läsa vid Uppsala universitet eller ligga i Lund!! Idag är det helt annorlunda?? –för det finns bra universitet vid andra orter?? Numera läser man vid alla universiteten?? –fast i Lund ligger man fortfarande:

I Lund ligger man fortfarande anno 2019-06-15

Just i den akademiska bondbyn i syd festar man nog mer fortfarande och kanske är det därför som universitet rankas högst internationellt sett, bland de 100 bästa universiteten i världen, av de svenska lärosätena?? Hit söker sig också mest internationella studenter!!

P.S. Bilden är tagen med Leica II + Leica Super-Angulon 21/4 D.S.

Inlagt 2019-06-20 07:33 | Läst 2681 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Svar från Bob Bovin 2019-06-20 11:24
Hej,
Det är bra att vi håller någorlunda klass. Det lockar en och annan bra utländsk student.
Om man hade fått starta om hade jag valt Stanford.
Klapp
Bob
Vi pratade om detta på jobbet i veckan för många av mina kollegor har barn som håller på och väljer. Lund kommer först eller näst först för många av de som lyckats bestämma sej. SLU är det tyvärr inte så många unga människor som känner till även om man jobbar på det. Annars festas det nog ganska bra i Uppsala också. Det finns ju några tunga traditioner även där.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2019-06-20 15:30
Hej,
Idag är det nog inte så stor skillnad vad gäller studentlivet, men i Lund finns mycket traditioner som hålls vid liv än idag.
Storsatsningarna i internationella anläggningar som MAX IV och ESS kommer att få en bred betydelse inom många områden. Detta påverkar också grundutbildningarna och möjligheterna till intressanta positioner inom forskningen.
Hade jag varit naturvetare och ung så hade jag nog valt LU. Jag valde ju Lund redan 1966, men det var av andra praktiska orsaker.
Glad midsommar på er
Bob och Ninni
Hej ligga i Lund tänkte på det med alkoholen då behöver man ibland ligga.
Dåligt skämt komma med denna dag när det är midsommarafton i morgon.

Vi vill önska dig o Ninni en underbart helg på alla sätt.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2019-06-21 08:20
Hej,
Jag tror inte det är därför man ligger och läser i Lund, utan att det är en mer avslappnande studiemiljö i Lund. man fokuserar inte bara på pluggandet utan att man umgås och roar sig.

Midsommar i i Lund är ganska tomt från studenter, och nu är det Lundaborna som firar städat på Kulturen.

Med vänliga midsommarhälsningar
Ninni och Bob