SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2915. Vart har vägarna lett oss?? –nu är det den akademiska bondbyn som gäller

Många moderna människor i landet utom sig tycker om att resa ut i världen?? –äventyr väntar runt hörnet?? Några börjar förstå att det livet inte är optimalt?? –för klotet??

Seniorplåtis och assistent Ninni får ibland antydningar om att vi inte reser lika mycket längre?? –och det stämmer?? –vi har inte rest ut sedan 2011. Det finns flera anledningar till detta?? –men det är inte utan att vi tycker att vi rest tillräckligt?? –ja kanske för mycket?? –skitat ned utan att förstå??

Klotet var en gång vårt hem, men hur är det nu

Vi klängde omkring på vulkaner och glaciärer?? –även i hål i marken?? Å barnen hängde med så länge de ville?? Till slut hade vi sett delar av alla sju kontinenterna.

Ninni on glacier walk at Nigradsbreen in Norway

Ninni vandrar gärna i glaciär miljö 

Nu har resandet begränsat sig till att resa med tåg inom landet utom sig. Dessutom njuter vi av att flanera i den lilla akademiska bondbyn i syd:

Blommornas by med gatorna i Nöden klädda med rosor

Inlagt 2019-06-29 07:49 | Läst 1658 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra! Detta känner jag igen. Jag har inte sett alla världsdelar, men de flesta, och det räcker. Hann bli ganska mätt, och hittar numera det exotiska i det vanliga.
- hawk
Svar från Bob Bovin 2019-06-29 17:32
Hej,
Man inser att allt ligger inte långt bort. Detaljer i närheten kan vara fint också.
Ha det väl
Bob
Jag håller med! I många år har jag själv hållit mig inom Norden och norra Tyskland någon gång per år. Jag trivs bra i Skåne hela året. För någon dag sedan fotograferade jag precis det hörnhus som Du har i bild nr 3 :-). I dag var jag på Österlen på vernissage i Frabriken "Hammarskjöld och Hammarskiöld" och efteråt blev det stekt sill i Kåseberga, där jag testade mitt nyinköpta 20 mm.
Ha det bra!
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2019-06-30 10:39
Hej,
Det finns mycket att se i Skåne, tur att inte alla vet det. Skulle vara kul se Dag H bilderna.
Det är en fint hörn i Nöden.
Det väl
Bob
Ja, det är nog en 'bubbla' som mänskligheten har levt i längre tillbaks, allt var bara tillväxt hela tiden, utan tanke på eventuella konsekvenser.. och många lever fortfarande så och fortsätter att belasta klimatet, man vill inte riktigt ändra på just sitt eget sätt att leva! Själv reste jag senast år 2007 och var i Thailand i en månad med dåvarande sambon, men det kändes inte riktigt bra, fast mest för att det var för varmt hela tiden.. gillar inte det längre! Nu får det vara.. tror att mitt pass gick ut för mer än 7 år sen, och så får det bli! Vi var väldigt naiva förr, under många årtionden! Fina bilder här i alla fall, ser inte ut att vara tagna med Leican ovan..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-06-30 20:35
Hej,
Vi var aningslösa. Resa var del av jobbet för det mesta. Men så var det familjeresor å de var nog för många.
Blombilderna är telefoto.
Ha det väl
Bob