SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2931. Högt sittande balkong?? –på hyttan??

Gubbarna som jobbade på kransen av matningen av masugnen Lienshyttan hade verkligen behov av frisk luft mellan öppningen av toppen?? Var balkongen för en nypa frisk luft??

 Hyttan i Riddarhyttan malmfält finns nämnd 1539 och av och till var denna hytta i bruk ända till den blåstes ned 1959?? Fyra hundra år med hårt arbete för att tillverka järn till landet utom sig!!

Lienshyttan idag, ett ekomuseum i Bergslagen

Om man kollar lite närmare så ser man att det finns en ”balkong” på Hyttan?? Var den för att hämta andan??

Hyttans balkong??

Vår Corre Maria bor sommartid några stenkast från Hyttan och plockar smultron i dess närhet.

Inlagt 2019-07-15 07:30 | Läst 3005 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på imponerande industribyggnad. Hyttan i Lindesberg Dalkarshyttan blåstes ner 1924 och ersattes av en jättelik kalkugn, vilken i sin trur togs ur bruk på 60-talet. herla anläggningen byggdes om på 90-talet till ett kunskapscentrum benämt Masungnen/NE
Svar från Bob Bovin 2019-07-15 14:25
Hej,
Klurigt namn på en läroanstalt.
Ha det väl
Bob
Fina bilder på en vacker gammal industribyggnad! Den borde jag åka och titta på, Riddarhyttan ligger bara 5-6 mil från Söderbärke och Korsheden. Dessutom åker jag oftast hit eller hem via Riddarhyttan och Örebro, åtminstone under vinterhalvåret, men då är fokus ofta på att komma hem eller komma hit så snabbt som möjligt så stoppen blir få. Faktiskt åkte jag dit, om det var förra eller förförra sommaren, för att titta på järnvägsutställningen du skrev så varmt om, och den var riktigt bra! Bra tips alltså! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-07-15 22:34
Hej,
Min dotter blir säkert glad för din uppskattning av bilderna.
Kan man få komma upp och stå vid kransen av masugnen förstår vilket hårt jobb det var.
Ha det väl
Bob
Khalad 2019-07-16 00:02
Glömde kommentera balkongen. Den är ju inte så bred men sticker ut en bit, gissar att den användes för att hissa upp material till kransen, säkert fanns tidigare en vinsch av något slag.