SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2952. Stajla som Peter Sagan??

Cykelsporten har den omåttligt populära stjärnan Peter Sagan?? –ett kommersiellt geni som ständigt spexar inför sin publik!! Hans signum är att cykla på ett hjul och göra high five??

Han till och med skriver autografer under pågående lopp. Hur är det möjligt kan man undra?? –om man inte vet hur en etapp under t ex Tour de France kan gå till??

Sagan är först och främst en spurtare, bl a trippel världsmästare för proffs på landsväg.

Sagan tål halvsvåra bergsetapper och har därför vunnit Tour de France’s gröna tröjan (poängtröjan) sju gånger, mer än någon cyklist gjort under mer än hundra år.

Sagan är en power sprinter, vilket gör att han kan sticka ifrån klungan i en kort backe och hålla undan till mål, sålunda kunde han vinna helvetet, på kullerstenar, Paris – Roubaix loppet

När det är etapper med riktiga berg över 2000 m så är Sagan för tung för att hänga med och blir då kvar i slutklungan, den så kallade Grupetton. Här har han tid att agera spexare med publiken: se denna länk.

https://www.instagram.com/p/Bz0619UoP2q/?igshid=81mg75zk7mxz 

Detta har naturligtvis inspirerat många motionscyklister. Så dyker det upp en fotograf så måste man spexa lite.

Seniorplåtis och assistent Ninni har en son som är motionär på cykel och han körde förra veckan Finnmarksturen, 81 km över stock och stig i Ludvikatrakten. Då fick han praktisera bakhjuls spex:

Jan Bovin spexar enligt Sagan stil. Foto: Cykelkanalen.se

Inlagt 2019-08-05 07:18 | Läst 4091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hehe, det är kul med lite spex. En jobbarkompis brukar köra vätternrundan och för några år sedan visste han att det fanns kameror uppsatta vid Medevi i slutet på rundan, så han passerade kamerorna på bakhjulet i sann Peter Sagan anda. Naturligtvis hamnade en bild på honom på vätternrundans hemsida.
//Anders
Svar från Bob Bovin 2019-08-05 13:08
Hej
Man måste va påhittig om man skall bli berömd.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Fint indlæg om Peter Sagan. Han har også mange fans her i DK, netop på grund af hans afslappede facon. Og så er han altså også alle tiders cykelrytter.
Hav det godt.
//Erik//.
Svar från Bob Bovin 2019-08-05 13:11
Hej,
Danskarna är ju cykelexperter så de kan bedöma vilken som är en mästare. Peter Sagan är en mästare, man han blir nog aldrig så stor som Eddy Merckx.
Ha det väl
Bob