SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2992. Detta är inte rimligt?? –47 dagar!! Segelbåt hade gått fortare??

Vi behöver ju ibland köpa nya kläder?? –när de gått sönder?? Så även kameror??  --behöver nya kläder?? –men det är bara det att det finns inte hundra affärer i stan med kamerakläder??

I själva verket är det så att det bara finns några få i hela världen?? En av de få är hugostudio i Pflugerville i Texas. Den lilla firman erbjuder i stort sett kläder till vilken kamera som helst?? Du hittar den på nätet som hugostudio.com.

Seniorplåtis köpte en ny klädsel den 22/7, till en Leica II från1930. 47 dagar senare anlände det här till Lund:

Klädsel till en Leica II från hugostudio i Texas

Problemet är att hugostudio anlitar bara det amerikanska postverket USPS och bara deras billigaste transport. Å det är tveksamt eftersom ”tracking” ingår bara inom USA. Så efter att det lilla kuvertet:

Det lilla kuvertet (=halv A4) från hugostudio

lämnat Chicago efter några dagar (25/7) så var det svårt att se vart det tog vägen?? Efter förfrågan hos USPS framgick det att kuvertet dök upp i Polen den 17 augusti?? –och flög vidare till Arlanda samma dag??

Någon gång kring 28 augusti måste någon, på posten i Arlanda, upptäckt att det låg ett brev bland lådorna som skulle förtullas. Så då fick man till att räkna ut tull på kostanden för klädseln, 250 kr, och med hanteringsavgifter blev det ungefär 110 kr!! Det är absolut omöjligt att spåra post som landat hos postnords tullavdelning. Varken tull eller post vet var den är?? Det är kollat av seniorplåtis med flera telefonsamtal.

 När väl postnord fått pengarna, så måste det clearas med tullen och därefter har postnord 5 dagar på sig att skicka ut kuvertet med brevbäraren?? Så den 9/9 låg brevet i vår brevlåda.

Det hade varit snabbare att segla från Texas till Malmö med kuvertet!!

Då frågar man sig om detta är ovanligt?? –nej, så är det inte för seniorplåtis kollade med sin kusin som bor i Texas?? Hon upplever ofta att ett paket med billigaste portot tar vägen över Polen och tar alltid mer än en månad från dörr till dörr. USPS dyraste porto levererar lådan på tre dagar!!

Inlagt 2019-09-14 07:24 | Läst 2540 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De e väl som vanlig, det här transportsättet e billigast! Å det e väl så även med Postnord! Vi som varit med förr har upplevt en annan postservice!
/B
Hej,
De internationella post bolagen samverkar alltid med postnord, som har egen tullenhet. Den är extremt överbelastad så gods går mycket trögt därigenom. Mer än 14 dagar är vanligt.
De internationella transportbolagen som DHL och FedEx har egen tullclarering, och den är mycket snabb. 1-2 dagar. De är ju mycket dyrare.
Underligt nog så hanterar Tullverket inga gods som kommer med transportbolag. Ring inte dit och fråga var ditt paket är.
Klapp
Bob
Låter långsamt.. å andra sidan så är det väl lite i den 'analoga andan'.. det tar lite tid.. :-) Snabbaste jag varit med om var när jag på nätet beställde en kamerapryl från Kalifornien, jag lade in beställningen en fredagskväll vid c:a 22:00, och på måndag förmiddag efter helgen, så ringde en man på dörren och lämnade över paketet.. det hände sig för lite drygt 15 år sen, men det var digitala grejer..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-09-14 12:04
Hej,
Ja, så långsam är inte det analoga. Men posten är nog fortfarande analog.
Det finns så snabb bolag idag också, men ett sådant expresspaket kostar ungefär 250 spänn eller mer.
Ha det väl
Bob
Man skall inte klaga på Postnord för mycket, då kanske dom blir sura och stänger för gott!
Grannen fick ett vykort av oss som vi postat i Arvidsjaur! De va bara det att vi hade postat det ett år tidigare! Men man får se det positivt, det kom fram i alla fall! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2019-09-14 15:21
Hej,
Ja man har ju hört om långa leveranstider hos posten. Så kanske det är lika bra att de packar ihop.
Idag finns det ju alternativ med den fria företagsamheten.
Undrar om man kunde genomföra Sweexit?
Klapp
Bob