SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3003. Test skiss av Japan-bok

Seniorplåtis jobbar på att sätta ihop en liten fotobok om Japan?? –med bilder från många år av besök i Nippon land. Boken skulle va i monokrom och med en stil med högkontrast och korn.

En bok i stil med Hasselbladsvinnaren Daido Moriyama. Det är mycket jobb med att välja ut bilder från dia, negativ färgfilm och svart-vitt. På den vägen kan man göra en ”Test bok” med Crimsons ganska billiga ”Fotojournal av naturpapper”. Den kostar 109 kr + porto?? Det blir ett tunt häfte med 24 sidor.

Här kan man leka med bilder å se lite hur det blir. Men slutboken låter seniorplåtis gör med Amazons Kindle Direct Publishing. Det ger resultat som vår senaste bok Flâneur.

Japan boken från Crimson

Här kommer några bilder från Japan:

Bilder för Japan boken?

Inlagt 2019-09-25 07:38 | Läst 1357 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Bob. Den blir bra, är jag övertygad om.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2019-09-25 08:03
Hej,
Tack, man behöver uppmuntran.
Slit doja
Bob
Det ser mycket lovande ut!/Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2019-09-25 09:15
Hej,
Man tackar för uppmuntran.
Hälsa
Bob
Spännande! Nog finns det lite Daido-vibbar här. Här behövs en bra repro som ger rättvisa åt dina bilder. FM-raster eller kanske duplex?
Svar från Bob Bovin 2019-09-25 11:00
Hej,
Kul att du reagerar positivt.
Tyvärr finns det inget val i tryckmetod. Kindle Direct Publishing är det billigaste alternativet jag har använt. De bestämmer helt. Jag vet inte ens vad FM-raster eller duplex är.
Tack.
Ha det det väl
Bob
mombasa 2019-09-25 12:47
Nåväl, blir lite nyfiken här. Är det print on demand-upplägg? Storlek på upplaga osv. Jag får nog gå in och kolla på Amazons sida. ( FM-raster, frekvensmodulerat, eller stokastiskt raster är ett raster där punkterna är lika stora men ligger tätare där det ska vara mörkt till skillnad från vanligt raster AM-raster, amplitudmodulerat, där gråskalan skapas med olika storlek på rasterpunkterna. Duplex innebär att man trycker med två plåtar, en svart och en i en annan ton, till exempel en gråblå ton. Det blir ofta ett mustigt och fint intryck. Fast duplex är svårt att åstadkomma i digitalt tryck.)
Lycka till med boken.
mvh Gunnar S
Svar från Bob Bovin 2019-09-25 15:19
Hej Gunnar,
Det ä print on demand. Det är bra för det kostar inget att lägga upp. Det saluförs sedan på alla Amazon plattformar. Dessutom finns det på alla stora internationella bokhandlare, även Bokus och Adlibris.
Kostnaden för dig själv är ganska moderat.
Tack för tryckteknik lektionen.
Lycka till
Bob