SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3028. Vad fiskar man efter här då?? –vår Corre undrar i rapport

Så fort det händer något anmärkningsvärt eller vackert i trakterna av den Gamla staden i norr?? –så dokumenteras detta av vår Corre Mia?? Här undras vad fiskas efter??

Mia har sin dagliga ”hjärning” nära ”Strömmen” i den kungliga orten i landet utom sig?? Redan från sitt fönster kunde hon se att något var på gång nära Operakällan??

Vad fiskar man efter i Strömmen anno 2019-10-16

Ja det vanliga fiskandet efter fisk till maträtt föregår naturligtvis?? –men vad är det man dyker efter?? Det är väl inte Operakällan som dyker efter firrar??

Det är säkert någon på fotosidan som vet??

Inlagt 2019-10-20 07:31 | Läst 1581 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag tror man fiskar efter islängda elsparkcyklar! : ) /B
Svar från Bob Bovin 2019-10-20 09:10
Hej,
Underligt. Varför slänger man elsparkar i strömmen? Ligger de i vägen?

Klapp
Bob
ojanson 2019-10-20 21:23
De kanske tror att de kan laddas av strömmen...
Jodå, 'någon' vet.. Ser i bilden här att det pågår dykutbildning till 'Räddningsdykare' som är en del av räddningstjänsten i flera kommuner runt om i Sverige, men långt ifrån alla kommuner har vattendykning som en del av 'räddningstjänst', det är en dyr verksamhet att upprätthålla för mindre kommuner! När jag jobbade som brandman och räddningsdykare här i Stockholm (fram till 2007) så fanns det inga vattendykare i någon kommun längre norrut än i Falun.. och då är det väl mer än halva Sverige kvar norrut.. I Stockholm så är det Kungsholmens brandstation som har hand om Räddningsdykningen och även i hela länet. Där håller också utbildningen av nya räddningsdykare för övriga Sverige till. Det är en utbildning som är underställd och delegerad från marinen. Just här övar man nog dykning i strömmande vatten.. det är väldigt speciellt att dyka i strömmande vatten, och farorna och den fysiska ansträngningen ökar rejält när man har ett strömmande vatten att simma i.. Säger jag av en hel del egen erfarenhet som dykare i lumpen, där vi övade just detta uppe i den rätt så rejält strömmande Dalälven i Älvkarleby.. Är man räddningsdykare så kan man söka efter personer ner till 40 m. djup, finns det inga räddningsdykare i ett brandförsvar så finns det bara 'ytbärgare' att tillgå vid drunkningstillbud, och då är det upp till den enskilde 'ytbärgaren' hur långt ner han/hon kan/vill fridyka..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-10-20 15:35
Hej,
Tack för din fina berättelse om räddningsdykarna.
Kunde väl tro att det fanns en yrkesman på fotosidan.
Har anat att du varit i räddningstjänsten.
Tack.
Ha det bra
Bob
Hej Bob.
Endnu et pletskud fra korrespondenten, hvor der foregår mange spændende ting i hele biledet.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2019-10-21 08:39
Hej
Corren har korpgluggarna öppna.
Ha det väl
Bob
Såg ikväll precis ett program om en dykare som blev avsliten "navelsträngen" från dykarklockan men mirakulöst överlevde när han blev upplockad närapå en timme senare..grymt spännande..
Elfordonen på bilden står ju lämpligt parkerade ifall det skulle behövas snabb utryckning;).
Mvh/Gunte..