SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#304. Övergångställe?? –en båt??

Underlig stad, inga trottoarer?? –bara vatten och båtar!! Husen står rakt ned i vattnet?? –källaren måste ha fuktskador!! Taxi!! –vadå dä en konstig rund båt med en gubbe i akter!! –vickande på en åra!!

Jo det är sant, om man skall från ena sidan till den andra, ja över vatten, som är gatorna på något underligt sätt i den här staden!! –så måste man kliva i en gondol, med förare, och stående bli paddlad till andra sidan.

Övergångsställe!

Ibland är det kö vid övergångsstället, å då blir det att vänta, inte på röd gubbe utan på en randig gondoljär!!

Alla transporter sker via båt till olika platser i den här staden!! –å precis som här hemma så är det inte rent på ”gatorna”, utan skräp överallt. Antagligen har de lika lite gatsopare där som här!! –undrar vad de kallas ”ytrensare”??

Nedskräpning, även här!

Det är en mycket vacker stad med historiska byggnader och intressanta konstmuseer. Ljuset är mycket speciellt så här på hösten, med lätt dimma!! Många modefotograferingar sker i den här staden. Jag snyltade in mig på en uppsättning vid kanalen!! –i fint kvällsljus. Jag har sällan blixt med mig utan fick även här snylta mig in genom att sätta lång exponering. Fotografens blixt hjälpte mig!!

Modefoto vid kanalen.

Solnedgångarna blir magiska i den fuktiga aftonen. Det är bara att springa omkring med kameran och försöka att finna den rätt vinkel??—som när solen, vilar på spetsen på Santa Maria della Salute.

Vila i frid.

Det här är staden för gatufotografi, förlåt, kanalfotografi. Det är bara att driva runt. I en båt!! --och hålla kameran redo. De tre första dagarna trodde jag att det var gratis att åka med de ”kommunala” båtarna!! Så en dag såg jag hur en person visad en biljett för en uniformerad man på båten. Då blev jag varse att det kostade!! –nåja jag hade ju åkt gratis ett tag!!

Floristen i Venedig.

Inlagt 2012-02-27 06:16 | Läst 8955 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob!
En plats som jag verkligen skulle vilja besöka, kan tänka mig att här finns mycket trevligt och intressant att fotografera.
Och så slipper man ju biltrafiken.
Trevlig läsning med fina bilder.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-02-27 14:45
Hej Rolf!
Det är en helt annorlunda stad. Då brukar det vara intressant att fotografera. Friska intryck hela tiden. Jag tror att man skall besöka den höst eller vår. Då är det mindre antal turister.
Ha det bra
Bob
Modefotot tycker jag är kalasbra.

Jag har inte varit där sen 1995 så det börjar vara dags igen - på åttitalet passade jag "alltid" på att byta tåg där; en kort promenad och man är mitt bland allt, innan jag åkte vidare åt något håll (norr-, söder- eller österut).

Vattnet i kanalerna är ju smutsigt, men tag dig ut till Lido (lagunens rand) där kan man bada!

Ha de'

Johan
Svar från Bob Bovin 2012-02-28 08:23
Hej Johan!
Då är du väl förtrogen med miljön. Den här staden är väl värd ett besök.
Jag var ute vid badstranden, men badade aldrig.
Ha det bra
Bob