SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#306. Madrid!! –tapas?? –å skal på golvet?? –å ficktjuvar!!

Här va det varmt!! –keramikskålar stod på öppen låga?? –vitlöksdoften stod tät!! Vinglasen höjdes i luften och trångt var det?? Det knastrade under skorna?? Fullt med räkskal på golvet!!

Jag hade tagit en tupplur på hotellet!! –det är hårt att vara på kongress!! Jag vaknade vid åttatiden på kvällen. Stengolvet var kallt!! --och ljuset kom in under dörren mot korridoren. Jag hörde röster och det bankade på dörren. Häng med ut i natt på en barrunda?? Jag visste vad det var!! –inte utan tvekan klädde jag mig och mötte gänget i lobbyn. Det var inte frågan om att åka med något, man gick per fot?? --in mot centrum!! --och så fort en välkänd bar dök upp?? --så gick man in där. Där vankades specialiteter från hela landet?? –beroende på var ägaren kom från. Så det blev korvar av alla de slag!! –nedspolade med rött vin. Det blev på nästa ställe fiskar!! --av alla de slag, som små smakbitar?? –tapas!! Ju längre vi gick, och ju mer tiden gick, ju svårare blev det att komma ihåg vad man åt!!

Så kom vi till den torkade skinkans museum. Här måste nu var och en av våra spanska vänner visa vilken skinka som kom från deras trakt?? Det blev många tunna skivor!! --med många glas vin. Slutligen nån gång på natten kom vi till ”La Casa del Abuelo”. Här skulle det vankas unika räkor och languster, friterad i vitlöksolja??

Fritera räkor?

Servitörerna tog upp beställningar och det snackades bullfight och fotboll?? --enligt va våra vänner sa.

  

Tjurfäktning stod högt i kurs, och räkor med rött vin.

Det var mycket trångt i lokalen. Varmt från den öppna spisen och jag tyckte det knastrade under skorna. Jag tittade ned på golvet och såg att det var räkskal överallt!!

  

Räkskal på golvet?

Ingen tog någon notis om detta utan det var nog bara de underliga svenskarna som tyckte det var knas.

Den svåra trängseln och den höga halten av rött vin i blodet gjorde att detta var inte en miljö man vistades i ostraffat?? En kollega upptäckte att plånboken var borta!! Detta måste ha varit ficktjuvarnas eldorado!!

Var ä min plånbok?

Nästa morgon var det kongress igen!! Det är ett krävande uppdrag!!

Inlagt 2012-02-29 06:11 | Läst 8529 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du gjorde rätt som tog en tupplur - jag försökte i ungdomligt oförstånd få ett mål mat vid 18 tiden och allt var bommat ytterligare några timmar.

Håller du på och bildblogga om resmål så blir det en dyr nota för mig ;D

Ha de'
Svar från Bob Bovin 2012-02-29 14:25
Tack Johan!
Må det vara dig väl unt! Det finns dock mycket gott att äta down under också. Julmiddagen som assistent NInni och jag åt på ett hotell i din stad smakade verkligen utmärkt. Har dock glömt hotellnamnet, men fint var det!

Ha det bra
Bob
Hej Bob!
Jag gillar Madrid, staden som aldrig sover...
Där har jag lärt mig att laga tapas och gått på häftiga vinprovningar. *Mmm*
Dessvärre har det inte blivit någon fotboll.
Santiago Bernabeu stadion tar 80 000 åskådare, då känns Globens 16 000 åskådarplatser lite fjuttigt...
- Jag kan tänka mig stämningen där inne när Real Madrid gör mål!
Tjurfäktning är på starkt nedåtgående i Spanien, vilket glädjer mig mycket!
Apropå räkskal och annan goja på golvet, det ser ut som det är tänkt att de ska sopas ner i diket som syns i bild. Oj vad gott det måste lukta bakom disken... *Ha-Ha*
Ficktjuvar gör sig påminda lite här och där, inte minst mot lite "snurriga" turister.
Ha en fin onsdag /Lasse

P.S. Fina bilder och intressant länk. D.S.
Svar från Bob Bovin 2012-02-29 15:32
Tack lasse!
Det är en mångfasetterad stad, men man skulle behöva lite spanska.
Du verkar vara en vinkännare. Jag föredrar vitt, och det funkade inte den kvällen. De bara titta på mig??
Ha det bra
Bob