SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3062. I am cleaning windows?? –på hög höjd

Fönster har en tendens att dra åt sig smuts och beläggning?? Det ser man tydligt här i blåsiga södern?? Frågan är om det lönar sig att putsa fönster?? –blir de värre och värre??

Eller är det så att de når ett maximum?? –och sedan blir det inte värre?? Troligen kommer det fortfarande ljus genom?? –men ser man detaljer utanför??

Detta får vi aldrig veta i assistent Ninnis hem?? –för här putsas det ofta?? Så ofta som en operationssköterska bestämmer??

Seniorplåtis tror dock inte att det kan ske fönsterputs lika ofta av Domkyrkans alla fönster?? Om minnet inte sviker, vilket det ofta gör numera,  så putsade man delar av kyrkans fönster före jul förra året??

Det krävs en ganska hög kran för att putsa fönstren uppe

Fönsterputs av Domen i Lund anno 2019-11-09

P.S. Kamera: Leica Ia + fast Elmar 50/3,5 D.S.

Inlagt 2019-11-23 07:30 | Läst 2701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Din lens på Elmar 50/3,5 är renare än domkyrkans fönster fast de har putsats, skulle jag tro. Frågan är, hur gjorde man förr? På medeltiden till exempel? Och frågan är också, vem har nytta av rena fönster i tornet?
Svar från Bob Bovin 2019-11-23 13:40
Hej,
Det kan inte va många som tittar ut från fönstren där uppe i tornen.
Det ryktas att man också har problem med takplåtarna i bly där uppe. Man ser kanske efter hur illa det är med dem. De planeras bytas inom tio år.
Ha det väl
Bob