SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3132. Nu är det dax för “flicks”??

Försök att lansera detta i tidigare blockar har inte gett något gensvar på FS?? Du vet väl att det är Elliott Erwitt som introducerade detta begrepp med sin roliga bildserier (=video med stillbilder)??

Jo, så är det å du kan se hur elegant han använder ”flicks” på sin hemsida?? Seniorplåtis har försökt flera gånger här på FS med egna flicks, men responsen har varit ganska sval?? Det kan ju bero på att det är lite trixet att göra en animerad GIF med hjälp av Photoshop.

Men man kan ju göra en vanlig video med hjälp av något gratisprogram och det har seniorplåtis gjort i det här fallet. Det vi skall se är en ”flicks” med den här snubben som huvudperson:

Håll flaskan högt i Lund anno 2020-01-30

Då kan man ju fråga sig varför seniorlåtis tog  den här bilden?? Men om vi sätter ihop en ”flicks” så blir det kanske lite mer förståligt?? Videon är publicerad på YouTube och vi har bäddat in den här:

Seniorplåtis tycker att det är lite sport att försöka hitta “flicks” av samma standard som Elloitt?? –men det är inte lätt?? Men det är det kanske för dig??

Inlagt 2020-02-03 07:38 | Läst 1835 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är det jag skrev härförleden om att det är inte något som bildskapare på Fotosidan sysslar med.
Jag tror de är mer aktiva i olika grupper men har inte belägg för det för dagen då jag är så lite inne just nu.
Jag blev tvungen byta dator till Windows 10 då supporten försvann på Windows 7. Sorry jag som haft så mycket glädje av det sistnämnda.
Jag trodde inte att ett hjärta kan klappa så fort som mitt gör nu så upprörd jag blir när jag inte hittar var jag sparat allt.
Önskar er båda normala hjärtslag denna fina dag.
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2020-02-03 13:28
Hej,
Man måste inte byta Windows för att uppdateringar inte kommer till 7:an. Det finns många företag som kör mycket tidigare versioner. Jag har 7 i min bärbara dator och tänker inte byta på länge. Skönt ibland att slippa uppdateringar.

Man måste inte förnya sig vad gäller bilder heller. Det går att köra i gamla invanda spår, då kanske man är som bäst.

Hälsa Jonen och hoppas du hittar alla bilder.

Ha det väl
Bob