SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3144. Så är vårstädningen på gång??

En gång i tiden?? –för länge sedan fanns det något som kallades vårstädning?? Vinterns damm piskades ut mattorna?? –på en ställning ute på gården?? Husmodern knäskurade golven med såpa??

Dammråttorna jagades bort med en tjutande dammsugare?? –och fönstren putsades??

Det var då det?? –en gång från en förgången tid?? Ett okänt fenomen som glömts bort helt??

Men så en dag såg seniorplåtis en stor borste på en grävmaskin?? –den borstade omkring sand?? --som skräckslaget trillade ned i springorna mellan gatustenarna?? Det såg ut som vårstädning i den lilla akademiska bondbyn?? Men det var naturligtvis fel?? –ingenting heter så längre eller finns till??

Vårstädning i Lund anno 2020-02-07

Inlagt 2020-02-15 07:18 | Läst 2234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag såg häromdagen på vår gård en man som piskade mattor på den piskställning som finns här. Underligt egentligen för husen är inte så gamla. Har du någon bild på just detta. Jag hann inte ner och ta en.
Min far var så sur varje fredag när han skulle gå tre trappor ner för att piska mattor. Så var det i min barndom. Kom tänka på detta när du skrev så mysigt om den tid som varit.

De vår städar absolut inte som för men det händer exakt samma här som du visar så går de och blåser löv in i buskarna. Kanske bra för maskarna.

Helg igen med kusligt väder så trist för de som arbetar.
Vi har det bra önskar er så ock.
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2020-02-17 08:22
Hej,
Jag tror inte jag har någon bild på när vi piskar mattor. För länge sedan hade jag en bild med piskställning från Linköping med i en blogg.
Hälsa
Bob