SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3145. Gatufoto i byn?? –en smaksak??

Fotoflanören lever ett ensamt liv?? –i sin utövning?? Det ligger i begreppet?? –vem har sett två flanörer?? –sida vid sida?? Nä, flanerandet kräver koncentration på uppgiften?? –observation med eftertanke??

En flanör?? –förr i tiden en välklädd man?? –kunde naturligtvis inte konversera och tänka samtidigt?? Helt otänkbart?? –detta kunde bara ske vid ett litet kaffebord?? –med en espresso och en vacker dam?? Detta har numera spårat ur till gruppmöten med många deltagare?? –vanligen med sporadiskt deltagande av damer??

Nä, om man råkar se en fotoflanör i gatuvimmlet så går han där med en Leica Q på magen?? –och ytterst sällan känner man honom?? Precis som på den här bilden?? –där vi som väl är inte såg samma motiv??

Okänd gatufotograf och motiv i Lund anno 2020-02-07

Inlagt 2020-02-16 07:56 | Läst 1928 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skulle vara kul om din gatufotgrafflanör skulle hitta sig själv här i bloggen.
Svar från Bob Bovin 2020-02-16 10:15
Hej,
Han är välkommen att höra av sig. Kanske någon känner honom.
Ha det väl
Bob
Hej Bob. Så är det. Jag har några gånger blivit tillfrågad om jag har lust att gå någon dag med någon annan fotograf, men har förklarat att jag alltid går ensam. Inte ens min brorsa Bosse och jag går tillsammans. Han är likadan, han vill gå ensam. Vi stöter ofta på varandra på stan, och skojar
typ- Har du varit uppe på söder?.
-Ja, säger jag eller han. Det är ingen idé att du går dit, där fanns inget intressant. Sen snackar vi en stund, och går åt varsitt håll.
För mig är det mumma för själen. Jag har min kompis med mig, KAMERAN. Samtidigt kan jag förstå att det är kul för många med foto som intresse att träffas över en kopp kaffe eller en öl och snacka foto, kameror, visa bilder, böcker och annat.. Men det är en annan sak. Kanske mer likt en bokcirkel, där såväl proffs-författare, poeter och amatörer träffas, snackar författare och deras sätt att skriva osv.
.Att gå på stan med sin kamera är nog lite likt författarens dag. ganska ensamt, men nödvändigt, åtminstone för mig., och jag har förstått att det är likadant för dig.
Mot nya bilder.Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-02-16 12:58
Hej Bengt,
Så är det. Men jag har ingen brorsa. Det skulle va kul att ha nån att byta några ord med.
Lund är ju så himla litet också. Det händer inte så mycket.
Ha det väl
Bob
Spännande.. kanske en konkurrent som försöker ta över.. Även här ser jag 'okända' titt som tätt, den enda jag känner igen och försöker smyga på för en bild är Bengt H... men jag lyckas aldrig, han har örnblick!
Hälsn!
bassa 2020-02-16 12:50
Hej Janne. Vi går också åt vasrsit håll.Men vi har kul när vi träffas och snackar en stund.
Ha det bra.
/ Bengt H.
ehrsa 2020-02-16 12:56
Bengt. He he, så är det! Mitt livsmål är att lyckas ta en 'dokumentär' fotobild på dig under aktivt utövande av foto på gatorna.. utan att du märker mig.. hmm.. :-)
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-02-16 13:01
Hej Janne,
Det skulle va om någon tog över och bidrog på FS.
Hoppas att du kan ”skjuta” han med hatten en dag.
Ha det väl
Bob
ehrsa 2020-02-16 13:08
Bob, kanske han snart ser dig som motiv.. utan att du ser honom.. I try.. I try.. han med hatten.. Ibland har han en annan hatt.. man blir förvirrad..
Hälsn!
Men du är inte ensam när du har din kompis med dig...så kände jag alltid att kameran var vi trivdes så bra tillsammans. Prata med den förekom men jag krävde intet svar.
Fart o fläkt så rödklädd dam det är något jag gillar för blicken skull. Sedan tittade jag och hittade fotografen som ser lite lamslagen ut? Förlåt.
Vilken storm vilket regn fick bli inne i dag.
Kanske filmdags. Jonen ser Gudfadern 2 tre timmar lång
men han har tid till det.
Ha det bra önskar båda
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2020-02-16 21:22
Hej,
Ninni gör ofta något annat när gatuplåtar.
Jag vet inte vem fotografen är.
Vi tittar på Hamilton, så spännande.
Hälsa
Bob
Mycket att titta på i din bild här, mest undrar jag förstås vart damen i långkjol (långklänning) är på väg. Gatufotografen ser ut som han missade henne, men det gjorde inte du. Och paraply i matchande färg, genomtänkt! Bra gatufotografi tycker jag, hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2020-02-16 22:50
Hej,
Tack skall du ha.
Jag vet inte vart tjejen är på väg. Men i en studentstad är inte den långklänning ovanlig. Olika nationer har olika högtidsdress.
Ha det väl
Bob