SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3174. En hamster?? –handlar i panik??

Det är tider med osäkerhet?? –vi vet inte vad som skall hända?? –när en lite virus anfaller vår ordnade vardag?? Experternas information tolkas som osäkra?? –för många?? Vad händer då??

Vi rusar till stora affären och köper det nödvändigaste för livet?? –TOAPAPPER!! Kan man tolka detta som annat än att det är panik i hjärnan?? Varför hamstrar en svensk familj pappersprodukter?? –snart de enda produkterna som tillverkas i landet utom sig?? Det kommer alltid finns tillräckligt med BLÖJOR??

Vår Corre Mia handlar vanligen i en stormarknad i ”fjollträsk”?? –och så här såg hyllorna ut:

Sanitetsprodukter är tydligen viktiga i Stockholm anno 2020-03-14

Nu är det inte alla utomsockens som kallar Kungliga huvudstaden för ”fjollträsk”?? Men det lär fortfarande finnas några som blev förnärmade över att en minister fastslog att vi var dummare utanför tullarna??

Nåväl, enligt vår corre så var det också tomt i hyllorna för torrvaror?? –såsom spagetti och bönor m m. Även kyldiskarna var tomma??

Ris och frysvaror var också slut i Stockholm anno 2020-03-14

Nu skall det framhållas att det ser inte lika illa ut över hela ladet?? –i den lilla akademiska bondbyn i syd var det på söndagsmorgonen välfyllt i alla hyllorna?? –det var bara spagetti som var slut?? Å det tillverkningslandet har det ju jobbigt nu??

Vår Corre i Kållered i Göteborg kan rapportera att hyllorna med toapapper var tomma?? –men i övrigt var hyllorna väl fyllda?? Det var inget problem med inköp av öl!! —men Corona ölen har vissa problem.?? —undrar just varför??

Tomma och fyllda hyllor i Kållered anno 2020-03-15

Myndigheterna i landet utom sig framhåller att vi inte behöver hamstra, utan bara köpa hem så vi har för 14 dagar i hemkarantän. Det kommer alltid att finnas mat och nödvändiga produkter i affären??

Inlagt 2020-03-16 07:40 | Läst 2753 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
internet e nog bra i många fall, men inte vad gäller att försöka tänka själv! :). /B
Svar från Bob Bovin 2020-03-16 08:32
Hej Bengt,
I den här situationen är nog internet av betydelse.
Klapp
Bob
Du skriver:
"...Myndigheterna i landet utom sig framhåller att vi inte behöver hamstra, utan bara köpa hem så vi har för 14 dagar i hemkarantän. Det kommer alltid att finnas mat och nödvändiga produkter i affären??..."
Det är väl det som folk inte riktigt tror på. Anledningen är den att myndigheter i dessa lägen alltid uttalar sig något i underkant för att inte orsaka onödig panik. Det ligger i sakens natur så att säga.
Emellertid - saken är mycket allvarlig. Det förstår man ju lite mellan raderna när Riksbanken genast ställer jättesummor till förfogande, och att ett regeringsbeslut med vidhängande beredning (karensdagarna) kan bereda och effektueras på något dygn - ett svårslaget rekord, som väl snarast för tankarna till en lätt panik på det hållet.
Men toapapper? Man kan väl för fa.. skita även utan toapapper? I gamla tider knöcklade man till bitar av tidningspapper.
Själv har jag, inseende situationens allvar, sett till att jag klarar en månadslång belägring här hemma.
Svar från Bob Bovin 2020-03-16 08:35
Hej,
En månad av isolering är nog en bra måttstock för pensionärer.
Ha det väl
Bob
syntax 2020-03-16 10:07
Först när jag tittade igenom bilderna en andra gång, såg jag det där med "Corona extra"... ha, ha! Det är nog något att lena halsen med... :-)
Hej Bob and Company - utmärkt dokumentarserie.
Det ser våldsamt ut. Vi är inte mycket bättre i detta land - hamstret började när vår statsminister på TV uppmanade danskarna att INTE gå ut och hamstra. Innan hon slutade prata stormade folk in i butikerna, som fortfarande var öppna! I NETTO här bredvid oss var man tvungen att ringa polisen för att hålla reda på massorna och trafiken !!!
Hamstring av toalettpapper beror (efter vad jag har hört) att ett av symptomen på virusattacken kan vara diarré?
Med många vänliga hälsningar från Erik
Svar från Bob Bovin 2020-03-16 11:26
Hej Erik,
Mycke intressant. Så illa har det nog inte varit här.
Det där med diarré har jag inte sett här.
Ha det väl
Bob
elgenper 2020-03-16 11:48
Tja, diarré är listat som "ovanligt" symptom just för corona; vanligare vid vanlig influensa. Men, men... om en vecka eller så är hyllorna fyllda igen, och då sitter dom värsta hamstrarna på högar av rullar de inte hinner sk-ta slut på före sommarn. Så då är det bara för normala människor att köpa för sina normala behov; kanske t o m blir rea? ;-)
Benganbus 2020-03-16 12:19
Härligt det här med information via sociala media!
För jag misstänker att diarrén kommer därifrån! :)
Snart får man väl tandlossning av Corona virius!
B)
Erik Madsen 2020-03-16 15:21
Hej Bengt.
Det var en måske forklaring på, hvorfor det netop er toiletpapir der hamstres i mange lande - jeg ved det ikke og vi har heller ikke hamstret den eller andre varer.
Eller hvad tror du er forklaringen på dette store spørgsmål :-) :-)
Mvh. Erik.
Jag har växt upp i 50-talets Berlin under Kalla Kriget och Kubakrisen, när en rysk invasion i Västberlin var hotbilden hela tiden, men det var inte vanligt att man hamstrade. Men regeringen uppmanade inte att låta bli att hamstra, vilket var klokt. Annars hade folk gjort just det!
Svar från Bob Bovin 2020-03-16 11:28
Hej,
Vi är nog inte vana vid att leva under svåra förhållanden.
Undrar varför vi reagerar i motsatt riktning när myndigheter vädjar.
Ha det väl
Bob
Erik Madsen 2020-03-16 11:56
Hej Wolfgang.
Det var netop "fejlen", som Mette Frederiksen begik. Hendes opfordring fik den stik modsatte effekt.
Mvh. Erik.
syntax 2020-03-16 12:39
Bob. att man i det forna Östtyskland reagerade som man gjorde hade ju sina randiga skäl. Man utgick nämligen på goda grunder från att myndigheterna ljög. Frågan var bara vart lögnerna syftade just denna dag? Att göra tvärt om, eller något helt annat, än vad myndigheterna säger, blir under sådana omständigheter gärna till en lathund.
Tvärtomlandet verkar det som..uppmana inte till nåt, då blir det kaos...uppmana och ingen kaos??
Såg ingen större skillnad på Coop i Lund, lite mindre pasta, lite mindre bröd..Köpte ändå ett paket muggpapper
även fast det finns hemma. I Kävlinge är det slut, kävlingeborna har väl rännskita??
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Bob Bovin 2020-03-16 12:47
Hej,
Underliga tider,
Coop i Lund var i stort sett normalt på söndagen.
Ha det väl
Bob