SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3255. Jobba?? –hemifrån??

Det här blir allt vanligare?? –särskilt i pandemi tider?? Överföringen av trafiken på nätet är ju idag så snabb att videokonferenser inom ett företag kan ske från hela klotet??

Inom yrken där hantverk inte är inblandat kan man ju nu utföra nästa all verksamhet via datorprogram?? Vi fotonördar vet att nästan ingen fotografi idag kan ske utan datorer?? –med ögonblicklig överföring av bilder till kunden??

Alltså jobb och studier hemifrån borde vara framtidens melodi?? Men skälva uttrycket ”jobba hemifrån” är ju lite konstigt. Borde det inte heta ”jobba utifrån”?? Man är ju borta från arbetsplatsen?? Å det är ju inte säkert att man gör jobbet hemma?? –utan det kan ju vara precis var som helst??

Som våran Corre Mia?? Hon jobbar nu under pandemin ”out of office” till nästan 95 %?? Bara när någon underskrift behövs måste hon gå till kontoret??

Men det är ju inte säkert att hon jobbar hemifrån?? För ibland är hon i sommarhuset i Riddarhyttan?? Å då jobbar hon i ”boa”??

Marias kontor i ”boa” för jobb hemifrån

Nu skulle man ju kunna tro att det bara är i dessa pandemitider som det blir jobb gjorda i denna boa?? –men faktum är att det har skett tidigare, utan någon pandemi??

Under 70-talet tillbringade Maria och broder Jan somrarna i Riddarhyttan hos farmor och farfar. Seniorplåtis var då ofta med i sommaraktiviteterna?? –men var dum nog att ta med jobb också?? Så 1978 satt pappan i boa och skrev en veteskaplig artikel om tranmissions elektron mikroskopi studier (TEM-studier) av nedbrytningen av den atomära strukturen hos jonledaren beta-alumina. Artikeln kom senare in i Acta Crystallographica.

Inlagt 2020-06-05 07:44 | Läst 1962 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver