SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3261. Gammal?? –64 år å borde bli ”panchis”?? –nä, den kan fortfarande??

Vi lever i en tid av slit och släng?? –nytt har ett egenvärde för konsumenten?? –som lever upp till begreppet?? Få vill köpa något gammalt?? –och bidra till återbruk och sparsam råvaruförbrukning??

Vi tror ofta att det som är nytt är så mycket bättre?? –det tutas vi ju i varje dag i all reklam?? Människornas fås att tro att vi måste konsumera för att existera på detta klot?? Det är ju i själva verket precis motsatsen?? –vi konsumerar oss till total förstörelse av naturens grunder?? Inget är obegränsat i tillgång??

Bland oss fotonördar kan man ju tänka på detta när man längtar efter en bra glugg?? Som seniorplåtis som tycker om objektiv med en brännvidd av sådär 25-28 mm för fotoflanerande?? Man kan då skjuta lite på måfå??

Så fick gubben en dag tag i en Canon 25mm f3.5 från 1956?? –å den såg nästan ny ut?? –å den hade Leica kompatibel skruvgänga??

Idag kan man sätta den gluggen på vilken kamera du vill med hjälp av en billig adapter från Kina?? Så här ser den ut på en Sony A7RII:

Sony A7RII + adapter + Canon 25/3.5

Den är så liten och smidig?? –å hon väger nästan ingenting?? Blir det några bra färgbilder då med den här gluggen?? –från en tid när nästan alla bilder var monokroma??

Du kan ju kolla här:

En försommardag i Lund 2020-06-05

Inlagt 2020-06-11 07:29 | Läst 1557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul fotande det här! Och bra blir det! Ett udda fotande i allt vårt medströmsfotande! ;) Å då det inte e så många som gör så här, så ser objektivtillverkarna inget större hot! ;) :)
B)
Svar från Bob Bovin 2020-06-11 11:24
Hej,
Du har rätt i det. Objektivtillverkarna behöver inte va oroliga. Fast de gör bara större och tyngre gluggar. Se på fotosidans granskningar. Inte tar de upp en gammal japansk glugg, som ser ut som ett ”skämt”. Fast jag ser en skönhet i den här lilla gluggen.
Mitt förslag är att fotosidan.se skall köpa in en glugg på nästa LP auktion den 4 juli. Serva henne hos någon duktig tekniker och publicera en test.
Men jag tror inte fotosidan vågar ta ett miljö ansvar, de måste tänka på annonsörerna.
Klapp
Bob
Benganbus 2020-06-11 12:35
Bra ide'! Fotosidan skulle börja med testa en Elmar! Nostalgitester skulle sedan vara ett återkommande tema! Var tionde test typ! :) /B
Svar från Bob Bovin 2020-06-11 15:04
Det stödjer jag helt hållet.
Klapp
Bob