SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3327. Hett?? –men bara varmvatten??

Nu tycker man att det är hett här i lilla akademiska bondbyn i syd?? –men det är ju ingenting mot hur hett det är i vattnet som värmts upp i det inte av jorden?? –där finns det levande organismer??

Nu är ju det ingenting mot länge ned i jordskorpan?? –där smältande bergarter flyter omkring?? Under stundom kommer ju denna lava upp till ytan??

Men vi skall här fokusera på fenomenet fritt sprutande varmvatten?? –så kallade gejsrar?? Den närmaste att åka och hälsa på är i fantastiska Island. Där kan man plåta den pampiga Strokkur:

Strokkur, den mest imponerande gejsern på Island

Det största aktiva området av gejsrar finns i USA. Yellowstone nationalpark är mycket sevärd på många sätt, men gejsrarna är kronan på verket?? Åk inte dit?? –med mer än att du har bokat en vecka där?? Det finns massor av varma källor i detta område, som utgör en jättestor vilande vulkan?? När den får utbrott så får du hålla i hatten.

Här finns värdens största gejser, Grand Geyser, som orgelbundet blir aktiv ungefär 8 till 12 timmar?? Så det är bara att sitta där och vänta?? Har du tur så ser det ut så här:

Grand geyser i Yellowstone nationalpark

För den som är intresserad att plåta så är det bara att ta på sig fotvänliga stövlar och leta vackra vyer:

Det finns alla färger i olika kombinationer i Yellowstone

Om du tycker att detta är lite för fritt från äventyr?? –så rekommenderar vi att du sätter dig på alla vulkankratrar i Europa och väntar på den stora smällen. Börja med Stromboli!!

Inlagt 2020-08-16 06:50 | Läst 3931 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande med såna här 'naturliga' fontäner! Var uppe på toppen på 'Teide' Spaniens högsta berg (3718 m.) på Teneriffa 1982, som också är en vulkan. Där osade och ångade det svavel ur håligheter i berget.. Spännande och lite obehagligt! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-08-16 12:43
Tack Jan,
Det är spännande att vara uppe på vulkaner. Tyvärr har man missat de senaste Isländska utbrotten. Har alltid önskat se något av de stora utbrotten.
Ha det väl
Bob
Riktigt läckra bilder! Må fint, LO
Svar från Bob Bovin 2020-08-22 22:39
Hej,
Man tackar å det varmaste.
Ha det väl
Bob